Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018

Να μην κλείσει το Πίκπα Μυτιλήνης
Είναι επείγον να κινητοποιηθούμε για να μην κλείσει το Πίκπα Μυτιλήνης. Όπως θα κάποιοι θα ξέρετε ήδη, πρόκειται για μια αυτόνομη δομή φιλοξενίας προσφύγων, ανοιχτή στην τοπική κοινωνία και βασισμένη αποκλειστικά σε κινήσεις αλληλεγγύης. Το ΠΙΚΠΑ έχει φιλοξενήσει και περιθάλψει σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες πρόσφυγες από το 2012, και από το 2015 δέχεται κυρίως τους πλέον ευάλωτους, ΑΜΕΑ, θύματα βασανιστηρίων, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες που έχασαν συγγενείς στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην Ελλάδα κ. ο. κ. 
Σήμερα κινδυνεύει να κλείσει μετά από έναν προφανώς ‘τηλεκατευθυνόμενο’ υγειονομικό έλεγχο που με πρόσχημα σχισμένες σίτες, και ντεπόζιτα νερού που στάζουν, έκρινε τον χώρο …επικίνδυνο για την δημόσια υγεία Βλ.
Δεν πρόκειται εξάλλου για την πρώτη φορά που επιχειρείται να κλείσει η αυτόνομη δομή αλληλεγγύης του ΠΙΚΠΑ, γνωστή παλαιότερα ως το Χωριό Όλοι μαζί, βλ. εδώ
Ταυτόχρονα χθες άρχισε η εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του από έξι επιχειρηματίες της περιοχής για διαφυγόντα κέρδη. Βλ. εδώ και εδώ .
Προφανώς πρόκειται για συντονισμένες από τοπικούς παράγοντες ενέργειες που στόχο έχουν το άμεσο κλείσιμο της δομής με απώτερο σκοπό την τουριστική ή άλλου τύπου επιχειρηματική ‘αξιοποίηση’ του χώρου.
Να σταθούμε όλοι και όλες στο πλευρό του ΠΙΚΠΑ, το οποίο στους ζοφερούς καιρούς που ζούμε, διασώζει «το ίδιο το ανθρώπινο μέσα στον άνθρωπο»

Μπορείτε να υπογράψετε το κάλεσμα SAVE LESVOS REFUGEE SOLIDARITY CAMP (PIKPA)
να στείλετε μηνύματα συμπαράστασης https://www.facebook.com/pikpalesvos/
να συμμετάσχετε στο γκρουπ https://www.facebook.com/groups/633160610380429/


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...