Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Απεργία των εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή αποφάσισε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων
- Πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την ερχόμενη Κυριακή, 15 Ιουλίου, αποφάσισε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, διαμαρτυρόμενη για τη συνεχιζόμενη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Τα ρεπορτάζ των καναλιών την Κυριακή θα αναφέρονται στις γεμάτες - λόγω ζέστης - παραλίες, αλλά κάποιοι πιστεύουν ότι οι εμπορο-υπάλληλοι θα πρέπει να περιμένουν πελάτες που αντί να αναζητήσουν δροσιά στις παραλίες, θα πάνε μες στη ζέστη να ψωνίσουν στην Ερμού!


Η πρακτική είναι γνωστή σε όλους όσους ασχολούνται με το εμπόριο.

Στη πλειοψηφία τους, οι εργαζόμενοι θα υποστούν εκβιασμό για να δουλέψουν την Κυριακή, χωρίς αμοιβή, με την απειλή της απόλυσης και της "ουράς από ανέργους" που περιμένουν στη σειρά για ένα λειψό έστω μεροκάματο.
Μετά από αυτό μπορεί να μας ανακοινώσουν και "ανάπτυξη"
Η ανακοίνωση
"Ο αγώνας των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων και στη δουλειά τις Κυριακές είναι στην πραγματικότητα αγώνας όλων των εργαζομένων για την υπεράσπιση του 8ώρου, 5νθημέρου, του 40ωρου, κατάκτηση που εργοδότες και κυβερνήσεις θέλουν να καταργήσουν" επισημαίνει η Ομοσπονδία.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τα σωματεία-μέλη της σε όλη τη χώρα και τους εργαζόμενους να δώσουν αποφασιστικά την απεργιακή μάχη, με κατά τόπους συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...