Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

Τα περασμένα θυμήθηκαν παλιοί συναγωνιστές του Καλαμπόκα, σε μάζωξη της ΟΝΝΕΔ Πάτρας
ΟΝΝΕΔίτες που χρονολογούνται από το 1977 μέχρι και σήμερα, μαζεύτηκαν στην Πάτρα, σε ένα ανατριχιαστικό reunion.

Όπως διαβάζουμε σε τοπική ιστοσελίδα της Πάτρας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το “Αντάμωμα παλιών ΟΝΝΕΔιτών από το 1977 έως σήμερα” στην Πάτρα. Οι συγκεντρωμένοι, συμπέραναν πως “Μια φορά ΟΝΝΕΔίτης, για πάντα ΟΝΝΕΔίτης”, ενώ η βραδιά είχε νοσταλγικό χαρακτήρα:

Πέρασαν χρόνια αλλά όπως είπαν και οι ίδιοι: «Μια φορά ΟΝΝΕΔίτης, για πάντα ΟΝΝΕΔίτης». Ο λόγος για παλιά στελέχη της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας από την Πάτρα που συναντήθηκαν χθες βράδυ στο Ιόνιον, για να θυμηθούν στιγμές από το κοινό πολιτικό παρελθόν τους.

Η βραδιά είχε νοσταλγικό χαρακτήρα. Τα παλιά μέλη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που τους απευθύνθηκε από τους διοργανωτές-πυρήνες της συγκέντρωσης θυμήθηκαν τις δύσκολες εποχές, γύρω στα τέλη της δεκαετίας ’70 και τις αρχές του ’80, όταν έδιναν ιδεολογικές μάχες στα σχολεία, τα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα και την κοινωνία, μέχρι και τα χρόνια που η ΝΔ ανήλθε ξανά στην εξουσία.

Η παλέτα της συνάντησης περιλάμβανε στιγμές εκπλήρωσης των πολιτικών οραμάτων που είχαν μέχρι και πολιτικές απογοητεύσεις που βίωσαν στην πορεία των χρόνων. Μοιράστηκαν εμπειρίες και αισθάνθηκαν ικανοποίηση για την γενιά τους και τον αγώνα που έδωσε, αλλά και χαρά γιατί βλέπουν ότι η ΟΝΝΕΔ έχει συνέχεια μέχρι σήμερα. Ανάμεσα στις όμορφες στιγμές της βραδιάς ήταν χαρακτηριστική αυτή που οι παρευρισκόμενοι περνούσαν από μια αφίσα της οργάνωσης και έβαζαν την υπογραφή τους.
Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Γιάννης Καλαμπόκας, ο ΟΝΝΕΔίτης που είχε δολοφονήσει το Νίκο Τεμπονέρα το 1991, αλλά ακόμα και να μην του επέτρεπαν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις, σίγουρα θα βρισκόταν εκεί με τη σκέψη του.

Ο Γιάννης Καλαμπόκας, που τότε ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, μαζί με άλλα μέλη της ΟΝΝΕΔ, είχαν προσπαθήσει να σπάσουν μαθητική κατάληψη στο 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Πάτρας. Κατά τη διάρκεια συμπλοκής που ακολούθησε βρέθηκε νεκρός, χτυπημένος με σιδερολοστό στο κεφάλι, ο καθηγητής του σχολείου Νίκος Τεμπονέρας, που είχε προστρέξει να βοηθήσει τους καταληψίες μαθητές του.

Για τη δολοφονία, καταδικάστηκε ο Γιάννης Καλαμπόκας, με πρωτόδικη ποινή αυτή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, χωρίς να του αναγνωρισθεί κανένα ελαφρυντικό. Σε δεύτερο βαθμό, η ποινή του μετατράπηκε σε 17 χρόνια κάθειρξη και τελικά 7 χρόνια μετά τη δολοφονία αφέθηκε ελεύθερος.

Σήμερα, κινείται στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και εργάζεται σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Η ΟΝΝΕΔ Πάτρας, δεν έπαψε ποτέ να τον θυμάται:
Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...