Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Συναυλία του ΠΑΜΕ ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αφιερωμένη στους Γιάννη Ρίτσο και Ναζίμ Χικμέτ

«Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για την τελική νίκη των λαών», είναι το σύνθημα της συναυλίας που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 13 του Ιούλη 2018, στις 8.30 το βράδυ, στο δημοτικό θέατρο στο Άλσος Νέας Σμύρνης.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και το λαό της Αττικής να παρακολουθήσουν το αφιέρωμα στους μεγάλους ποιητές της εργατικής τάξης της Τουρκίας και της Ελλάδας, Γιάννη Ρίτσο και Ναζίμ Χικμέτ, από τους καλλιτέχνες του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και του Πολιτιστικού Κέντρου «Ναζίμ Χικμέτ» της Κωνσταντινούπολης.

Δείτε το σποτ του ΠΑΜΕ για τη συναυλία:Σε ανακοίνωσή του για τη συναυλία, το ΠΑΜΕ σημειώνει:


«Tο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς, ενάντια στον πόλεμο και την προσφυγιά, πραγματοποιεί μεγάλη Συναυλία με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και το Πολιτιστικό Κέντρο Ναζίμ Χικμέτ της Τουρκίας.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιούλη, στις 8.30μμ στο Δημοτικό Θέατρο, στο Άλσος της Νέας Σμύρνης και θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στους μεγάλους ποιητές της εργατικής τάξης της Τουρκίας και της Ελλάδας, Γιάννη Ρίτσο και Ναζίμ Χικμέτ.Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα συνεχίζει τη δράση του και τις πολύμορφες πρωτοβουλίες ώστε να δοθεί απάντηση στην ενιαία επίθεση του κεφαλαίου, που εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα και στο εισόδημα των εργαζομένων ενώ παράλληλα εμπλέκει βαθύτερα τον εργαζόμενο λαό στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.

Τη στιγμή που οι ανταγωνισμοί ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας σαλπίζουν νέα κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στους λαούς, στις 10-11 Ιούλη το ΝΑΤΟ και ΕΕ προετοιμάζουν με τη Σύνοδο τους τα επόμενα βήματα. Οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρα θα πρέπει να αντιταχθούν στα νέα πολεμικά σχέδια.

Οι ιμπεριαλιστές με των λαών το αίμα τη γη ξαναμοιράζουν, για αυτό καλλιεργούν τις εθνικιστικές έχθρες ανάμεσα στους λαούς.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που οξύνονται οι εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, το ΝΑΤΟ εκτείνεται αλλά και επεκτείνεται με στρατό και στόλο από τη Βαλτική μέχρι τα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα της λυκοσυμμαχίας, τα συμφέροντα των δικών της μονοπωλίων στην περιοχή, έναντι των ανταγωνιστών τους, στην Παλαιστίνη συνεχίζεται η σφαγή από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Οι πρόσφατες επικίνδυνες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, με κέντρα κράτησης εντός της ΕΕ, αλλά και σε τρίτες χώρες – «αποθήκες» ανθρώπινων ψυχών, αποτελούν πρόκληση όταν οι πρόσφυγες-θύματα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο ή στοιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς ούτε τα στοιχειώδη.Τα ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς έχουμε καθήκον να δυναμώσουμε την ταξική αλληλεγγύη, την απάντηση μας απέναντι στους σχεδιασμούς και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Οι εργαζόμενοι δίνουμε τη δική μας απάντηση!Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Στεκόμαστε αγωνιστικά ενάντια στο δηλητήριο του εθνικισμού, της ξενοφοβίας. Αντιπαλεύουμε το φασισμό που τρέφει και οξύνει το ρατσισμό, που τρομοκρατεί και ποδοπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, που στοχοποιεί τους μετανάστες – πρόσφυγες γιατί μισεί τους εργάτες και το κίνημά τους.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την τελική νίκη των λαών! Την κοινή απάντηση των εργαζομένων της Ελλάδας και της Τουρκίας στις κυβερνήσεις που δίνουν λεφτά για εξοπλισμούς και επεμβάσεις, αλλά την ίδια ώρα οι λαοί στενάζουν για τ’ αφέντη το φαί, ακριβοπληρώνουν την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό.Παλεύουμε ενάντια στους άδικους πολέμους, για την εξάλειψη των αιτιών που τους προκαλούν! Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με την εργατική τάξη των άλλων χωρών, με τους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς πλούτο και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, αυτή είναι η ζωή που μας ανήκει.

Απευθύνουμε στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και στους εργαζόμενους, κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συναυλία, την Παρασκευή 13 Ιούλη στις 8.30 μ.μ.».

Στο Άλσος Νέας Σμύρνης μπορεί να φτάσει κανείς είτε με το τραμ (στάση Αγίας Φωτεινής) είτε με τα λεωφορεία των γραμμών 218 και 219 (στάση πλατεία Νέας Σμύρνης). Η πρόσβαση στο χώρο της συναυλίας μπορεί να γίνει είτε από την κεντρική είσοδο του Άλσους (Ελ. Βενιζέλου και Πατριάρχου Ιωακείμ), είτε από τη δεύτερη είσοδο (Ελ. Βενιζέλου και Εφέσου).


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...