Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

Θεσσαλονίκη: Χασισόδεντρο φύτρωσε στην Ροτόντα, ίσως είναι σημάδι των Θεών


Το ότι εάν κάποιος Θεσσαλονικιός θελήσει κανείς κατουρημένο μπάφο μπορεί να επισκεφτεί την περιοχή της Ροτόντας είναι γνωστό. Αυτό που ξεφύτρωσε όμως για πρώτη φορά, είναι η αλλαγή που φέρνει αυτή η δραστηριότητα στην πανίδα της περιοχής. Αυτή η ακούσια αναδάσωση και η πιο κλασμένη εκπλήρωση του «κάνουμε την πόλη πράσινη» φαίνεται στη φωτογραφία που ανάρτησε στο facebook ο «Σύλλογος κατοίκων περιοχής Ροτόντας & φίλων του Μνημείου»:

Ένα πραγματικά πανέμορφο θέαμα που αποδεικνύει ότι η φύση πάντα κερδίζει και βρίσκει τρόπο να ξεπετάγεται από εκεί που δεν το περιμένει κανείς, εάν εξαιρέσει κανείς το γεγονός ότι το συνεχές ξεσπόριασμα χόρτου π-ι-θ-α-ν-ω-ς να έπαιξε ρόλο σε αυτή την πανέμορφη φυτογέννεση.

Η φωτογραφία αυτή, σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση, τραβήχτηκε στις 6 Ιουλίου, οπότε δεν γνωρίζουμε εάν το δενδρύλλιο θα έχει μείνει ακόμα στο σημείο ώστε να το τσιμπήσετε και να το προσθέσετε στο φυτολόγιό σας. Πάντως οι κάτοικοι της περιοχής εξετάζουν αυτό το σημάδι της φύσης σαν οιωνό για τις εξελίξεις αναφορικά με το Μακεδονικό. Κάποιο μήνυμα των θεών για ειρήνη και χαλαρότητα στην περιοχή; Κάποια ένδειξη ότι η ευλογημένη περιοχή ανθίζει παρά τις δυσκολίες;


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...