Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

Μακελειό από την φίλη της Δύσης Σ. Αραβία. Λουτρό αίματος με δεκάδες νεκρά παιδιά στην Υεμένη


Δεκάδες μικρά παιδιά έχασαν την ζωή τους στην Υεμένη όταν αεροπορικός βομβαρδισμός της συμμαχίας υπό την Σαουδική Αραβία έπληξε λεωφορείο που κινούνταν σε λαϊκή αγορά στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε πως παρέλαβε 29 νεκρά παιδιά, όλα νεότερα των 15 ετών, και 48 τραυματίες, ανάμεσά τους 30 ανήλικους.

Το υπουργείο Υγείας των σιιτών ανταρτών Χούθι, που αντιμάχονται την σουνιτική συμμαχία, τοποθέτησε τον αριθμό των νεκρών σε τουλάχιστον 43.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν φριχτές φωτογραφίες από το σημείο του βομβαρδισμού, που εικονίζουν πτώματα μικρών παιδιών στοιβαγμένα σε καρότσα φορτηγού.

Ο συνασπισμός υπό την Σαουδική Αραβία υποστήριξε πως οι ενέργειές του ήταν νομότυπες, με τον εκπρόσωπο του, συνταγματάρχη Τουρκί αλ-Μάλκι να αναφέρει πως το πλήγμα έλαβε χώρα με βάση το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο.

Προσέθεσε πως στόχος του πλήγματος ήταν αντάρτες που είχαν εκτοξεύσει βαλλιστικό πύραυλο με στόχο οικιστική ζώνη στο νότιο τμήμα της Σ. Αραβίας. Το βλήμα, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, καταρρίφθηκε από την αεράμυνα, όμως τα θραύσματά του προκάλεσαν τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 11.

Ο συνασπισμός παραδοσιακά αρνείται πως έχει πλήξει αμάχους, όμως φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν επανειλημμένα καταγγείλει πως τα αεροσκάφη του έχουν βομβαρδίσει σχολεία, νοσοκομεία και οικισμούς.

skai.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...