Στηρίζουμε!

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018

ΟΤΑΝ Η ΑΥΓΗ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΤΟΥ ΛΑΤΣΗ..ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΜΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ


Μια και πήρανε φόρα οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ με εμπροσθοφυλακή την ΜΟΜΑ του καμμένου να ρίχνουν όλα τα αυθαίρετα της Αττικής ας περάσουν και από το Mall του Λάτση αυτού που το 2013 η εφημερίδα της αυγής το αποκαλούσε το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης δείτε και το σχετικό δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας τότε..τολμάτε να το ρίξετε;;


Το μεγαλύτερο... αυθαίρετο κτίσμα της Ευρώπης διαθέτει πλέον -και με δικαστική βούλα- η χώρα μας. Πρόκειται για το θηριώδες εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι, συμφερόντων Λάτση, η οικοδομική άδεια..


Το μεγαλύτερο... αυθαίρετο κτίσμα της Ευρώπης διαθέτει πλέον -και με δικαστική βούλα- η χώρα μας. Πρόκειται για το θηριώδες εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι, συμφερόντων Λάτση, η οικοδομική άδεια του οποίου κρίθηκε άκυρη με απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας!
Έπειτα από δικαστική διαδρομή δέκα και πλέον ετών, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών ότι είναι αντισυνταγματικός ο ολυμπιακός νόμος 3207/2003 που επέτρεψε την ανέγερση του κτηρίου των 75.000 τετραγωνικών μέτρων.
Η αντισυνταγματικότητα του νόμου έγκειται κατά την κρίση των δικαστών στό ότι δεν προηγήθηκε έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης με βάση τις διατάξεις του Συντάγματος, ενώ επιπλέον οι πολεοδομικές ρυθμίσεις έγιναν με μελέτη που δεν ήταν επαρκής και αιτιολογημένη. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, εξάλλου, δεν είναι συνταγματικά ανεκτό να αλλάζουν τα πολεοδομικά σχέδια και να χορηγούνται οικοδομικές άδειες με νόμο, χωρίς την έκδοση υπουργικών αποφάσεων που θα καθορίζουν την έκδοση μελέτης περιβαλλοντικών όρων και επιπτώσεων, καθώς έτσι φαλκιδεύεται το δικαίωμα των πολιτών σε δικαστική προστασία. Ακόμα όμως κι όταν η διοίκηση προχωράει στην έκδοση οικοδομικών αδειών, θα πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο του Συντάγματος (άρθρο 24) και εφόσον υπάρχει το πλαίσιο προδιαγραφών που θα τηρούνταν αν η έκδοση γίνονταν με διοικητική πράξη, δηλαδή με υπουργική απόφαση.
Παρά την απόφαση του δικαστηρίου, ωστόσο, η ανέγερση του κτηρίου, για την οποία είχαν διατυπωθεί πλήθος ενστάσεων, έχει τελεστεί και πλέον απομένουν δύο δρόμοι: Ο ένας, της κατεδάφισης του κτηρίου, το οποίο σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις δεν θα έπρεπε να έχει χτιστεί ποτέ. Ο δεύτερος είναι αυτός της «νομικής θεραπείας» του προβλήματος που συνίσταται σύμφωνα με νομικούς κύκλους στην εκ των υστέρων σύνταξη και μελέτη περιβαλλοντικών όρων που να καλύπτει το νομικό κενό. Οι θιασώτες της συγκεκριμένης άποψης, μάλιστα επικαλούνται και σχετική απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για ανάλογη υπόθεση.
Σε κάθε περίπτωση, η όποια «θεραπεία» για το The Mall δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν την έναρξη του δικαστικού έτους, στις 17 Σεπτεμβρίου, οπότε και αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ.
ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...