Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018

Ολισθημάτων (τηλεοπτικών και όχι μόνο) συνέχεια......Νευρικότητα στην βάση της ΛΑΕ από τις επιλογές Λαφαζάνη


Έντονο διαδικτυακό σχολιασμό, αρνητικό, προκάλεσε η τηλεοπτική εμφάνιση σε τοπικό, πολιτικό, αλλά κυρίως ακροδεξιό στούντιο, του πολιτικό κόμματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, του Γενικού Γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη. Βλέπετε στη φωτογραφία τα φουλ εθνικιστικά γραφικά, όπου συνόδεψαν την εμφάνιση του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Φίλοι και οργανωμένοι στην ΛΑΕ από χθες στα socila media δηλώνουν έκπληκτοι από την εμφάνιση αυτή. Ο κόσμος της ΛΑΕ στέκεται αμήχανος......

Και να σκεφτεί κάποιοας ότι δεν έβλεπε Live τα γραφικά, στο βίντεο της εκπομπής που παραθέτουμε παρακάτω συνομιλητής του Παναγιώτη Λαφαζάνη του λέι ότι ανήκει πολιτικά στον εθνικιστικό χώρο και ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας παραμένει στο στούντιο και εξηγεί τις θέσεις της ΛΑΕ.


Με τα παραπάνω δικαιολογίες του τύπου "Δεν κατάλαβα" δεν ευσταθούν, χωρίς βέβαια να λέμε ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης γέρνει προς ακροδεξιά. Αλλού εντοπίζουμε το πρόβλημα του έντιμου γραμματέα της ΛΑΕ.....

Το πρόβλημα είναι η λάθος θεώρηση για το τι λείπει από την ΛΑΕ που κάνει χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις. Θεωρεί ότι συμμαχίες με γνώμονα το "γενικώς αντιμνημονιακό" είναι αυτό που θα δώσουν αυξημένη δυναμική στην ΛΑΕ. Και για αυτό προσωπικά χαϊδεύει ελαφρώς εθνικιστικές απόψεις για θέματα εξωτερικής πολιτικής όπως το "Μακεδονικό", όπου στρεβλά για παράδειγμα ο ίδιος και η ηγεσία της ΛΑΕ βλέπουν εν δυνάμει απειλή από την ΠΓΔΜ, ενώ στην πραγματικότητα η φάλτσα αναφορά στη συμφωνία των Πρεσπών για Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, όσο φάλτσα και αν είναι, δεν μπορεί αν χαρακτηριστεί εθνικά επικίνδυνη. Άλλωστε η συμφωνία αυτή γίνεται για να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ, και για αυτό εξαγοράστηκαν και βουλευτές στο απέναντι κοινοβούλιο από τις ΗΠΑ.

Η βάσης της Λαϊκής Ενότητας αποτελείται κυρίως από τον κόσμο του παλιού Συνασπισμού (του 4%) που δεν δέχθηκε την ταπεινωτική συνθηκολόγηση Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015. Είναι αριστερός κόσμος, ταγμένος στην ριζοσπαστική αριστερά, ηττημένος στην ψυχή από τους χειρισμούς Τσίπρα, αλλά αριστερός που δεν μπορεί να ανεχθεί χαϊδέματα σε εθνικιστικές απόψεις. Αντίθετα αυτό που αποκαλεί ο γραμματέας της ΛΑΕ, "πατριωτικός χώρος" μιλώντας για συμμαχίες είναι μεμονωμένες δυνάμεις της δεξιάς που δεν έχουν απορροφηθεί από την Νέα Δημοκρατία, όχι τόσο γιατί είναι "φουλ αντιμνημονιακές", αλλά γιατί και στην ηγεσία της ΝΔ αποδίδουν μειωμένα πατριωτικά αντανακλαστικά και εντάξει δεν θέλουν να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ.....Τέτοια άτομα και συλλογικότητες έχουν προσεγγίσει την ηγεσία της ΛΑΕ και ενώ απαριθμούν εκλογικά μετά βίας ένα 0,5% φαίνεται ότι έχουν πείσει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι θα τον οδηγήσουν στο κοινοβούλιο.

Το να μπεις στο κοινοβούλιο σίγουρα σου δίνει φωνή στο δημόσιο λόγο, αλλά το να το κάνεις αυτοσκοπό σε οδηγεί σε λάθος πολιτικά μονοπάτια.

Και κλείνουμε αναφέροντας ότι το χθεσινό φέρνει στην επιφάνεια δικαιολογημένες "γκρίνιες" για την τήρηση εσωτερικής δημοκρατίας στην Λαϊκή Ενότητα. Εφόσον πολιτικές επιλογές της ηγεσίας περί συμμαχιών προκαλούν τριβές στη βάση (να δούμε αν είναι πλειοψηφικές ή μειοψηφικές)  πρέπει να κρίνει η βάση τώρα. Επίσης ακόμα και οι τηλεοπτικές εμφανίσεις που γίνονται θα πρέπει να εγκρίνονται από κάποιο συλλογικό όργανο.

Δεν ανεχθήκαμε τα αρχηγηλίκια Τσίπρα και πριν την κωλοτούμπα γιατί η Αριστερά αποφασίζει συλλογικά, δεν γίνεται να ανεχθούμε προσωπικές επιλογές που εκθέτουν την ήδη πληγωμένη αριστερά!


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...