Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018

Κίτρινα τα γιλέκα και στην Ελλάδα έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία


Τα ‘‘κίτρινα γιλέκα’‘ εμφανίστηκαν και στην Ελλάδα στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΛΑΕσήμερα 5/12, ημέρα Τετάρτη έξω από τη γαλλική πρεσβεία (Βασ. Σοφίας και Ακαδημίας) στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στο κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» της Γαλλίας ενάντια στον αυταρχισμό της κυβέρνησης Μακρόν.
Πολλοί ακτιβιστές και πολίτες φορώντας κίτρινα γιλέκα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΛΑΕ και διατράνωσαν με την παρουσία τους έξω από τη γαλλική πρεσβεία την ανάγκη ανάλογα νικηφόρα κινήματα, όπως αυτό της Γαλλίας, το καθένα με τη δική του πρωτοτυπία και κινηματική φαντασία, να δημιουργηθούν στη χώρα μας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σ’ όλη την Ευρώπη ενάντια στις πολιτικές της αιώνιας λιτότητας.
Η εκδήλωση αυτή της ΛΑΕ ήταν, ταυτόχρονα, εκδήλωση διαμαρτυρίας για την τραγική κοινωνική κατάσταση στην χώρα μας και συγκεκριμένα διαμαρτυρία για την λιτότητα, τους υπερβολικούς φόρους στα καύσιμα, την εξαπλούμενη φτώχεια και ανεργία, τους εξευτελιστικούς μισθούς και συντάξεις, το κύμα πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας και τις αθρόες αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι τους διαδηλωτές περίμεναν έξω από τη γαλλική πρεσβεία μεγάλες δυνάμεις των ΜΑΤ με κλούβες, οι οποίες με αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό τρόπο απαγόρευσαν την προσέγγισή τους προς την είσοδο της πρεσβείας.

Δήλωση του Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε, έξω από την Γαλλική Πρεσβεία


Στην συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης όπου έκανε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:
“Όσοι αγωνίζονται, κερδίζουν. Με τον αγώνα μας σήμερα ενάντια στους πλειστηριασμούς κατορθώσαμε να αναβληθούν οι 7 από τους 21 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Κι αυτό το θεωρούμε μία επιτυχία. Αν είμαστε πιο πολλοί, αν είμαστε ενωμένοι και σηκωθούμε από τους καναπέδες μας , να ξέρει ο κόσμος ότι μπορεί να κερδίσει τα πάντα. Όπως γίνεται αυτήν την ώρα στην Γαλλία με το κίνημα των «Κίτρινων γιλέκων».
Είμαστε εδώ, έξω από την Γαλλική Πρεσβεία για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο κίνημα αυτό και να πούμε στον ελληνικό λαό , να του στείλουμε ένα μήνυμα. Ό,τι γίνεται στην Γαλλία, πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Και πολύ περισσότερο στην Ελλάδα, γιατί εδώ υπάρχει μεγάλος πόνος, υπάρχει μεγάλη αγωνία και υπάρχει και σκοτάδι βαθύ για το μέλλον.
Θέλω να καταγγείλω από αυτήν την θέση αυτόν τον βρώμικο αυταρχισμό που βλέπετε πίσω σας. Αυτόν τον κύριο κι αυτούς τους κυρίους (δείχνει την διμοιρία της ΥΜΕΤ)  που κάθονται εδώ και φράζουν το πεζοδρόμιο. Το πεζοδρόμιο δεν ανήκει στην Γαλλική Πρεσβεία. Δεν είναι γαλλικό έδαφος. Το πεζοδρόμιο είναι για τους πολίτες και δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε στο πεζοδρόμιο για να φτάσουμε μπροστά στην Γαλλική Πρεσβεία. Δεν φτάνει που προστατεύουν μία άνομη κυβέρνηση, έρχονται τώρα να προστατέψουν και τον κ. Μακρόν, ένα αντιδημοφιλές πρόσωπο σε όλη την Ευρώπη. Δεν μπορούν και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να το κάνουν.
Θέλω να πω βεβαίως ότι δεν φταίνε μόνο αυτοί (δείχνει την ΥΜΕΤ) ή κυρίως αυτοί.
Φταίνε αυτοί που κυβερνάνε. Φταίει η Γεροβασίλη και φταίει ο Τσίπρας. Αυτοί οι τρισάθλιοι οι οποίοι δυστυχώς νομίζουν ότι ασκούν εξουσία. Δεν ασκούν εξουσία. Είναι υπάλληλοι των τραπεζών, είναι υπάλληλοι της Τρόικα, είναι υπάλληλοι των Βρυξελλών  και της Γερμανο-αμερικανοκρατίας στην Ελλαδα.
Τους καταγγέλλουμε! Εμείς θα νικήσουμε… Θα γίνουμε στη συνέχεια πιο πολλοί και θα είμαστε αυτοί που θα χαράξουν το μέλλον για την Ελλάδα μας.”

Βίντεο και φωτογραφικό υλικό από την κινητοποίηση στην Γαλλική Πρεσβεία

 iskra.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...