Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018

Εργαζόμενοι πτηνοτροφείων: Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα


Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται σε όλους τους εργαζόμενους, να επανέλθουν οι μισθοί στους εργαζόμενους που έχουν γίνει μειώσεις και να τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας ζητά μεταξύ άλλων το Σωματείο Εργαζομένων στις Συνεργαζόμενες Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις «ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ», «ΖΟΥΡΑΣ», ΒΙΟΚΟΤ, «ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ» (συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ») και απευθύνει κάλεσμα να εκδηλωθεί αλληλεγγύη στον αγώνα με όποια μορφή είναι δυνατή.
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο σημειώνει:
«Είμαστε αντιμέτωποι με τη σφοδρή επίθεση της εργοδοσίας, με τη στήριξη της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, που μας στερεί το δικαίωμα στη ζωή. Παρότι εργαζόμαστε σε μια επιχείρηση που σήμερα καταγράφει μεγάλη παραγωγή, οι εργαζόμενοι είμαστε απλήρωτοι. Όσοι διεκδικούμε να αμειβόμαστε χωρίς μειώσεις, να υπάρχουν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο κλπ., είμαστε σε καραντίνα και η εργοδοσία δεν μας δίνει αντικείμενο εργασίας. Προτιμά να προσλαμβάνει άλλους εργαζόμενους με μισθούς πείνας, με συνθήκες χειρότερες και από Μεσαίωνα έτσι ώστε να θεριεύει η εκμετάλλευση και η κερδοφορία της.
Είμαστε αντιμέτωποι με τη σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού που στηρίζει την εργοδοσία με κάθε τρόπο. Ο ΟΑΕΔ δεν μας χορηγεί το επίδομα επίσχεσης στην οποία βγήκαμε επειδή ήμασταν απλήρωτοι και “διορισμένοι” να εργαζόμαστε σε χώρο χωρίς νερό, φως, τουαλέτα κλπ., αλλά και για άλλους λόγους όπως το ότι δεν μας δίνουν αντικείμενο εργασίας, δεν μας καταχωρούν τα ένσημα παρότι και τα έχουμε δουλέψει και τα έχουμε πληρώσει.
Ο αγώνας μας είναι αγώνας για όλους τους εργαζόμενους καθώς παρά τα παραπάνω είμαστε οι μοναδικοί εργαζόμενοι στην πτηνοτροφία που συνεχίζουμε να έχουμε τις συμβάσεις που ίσχυαν πριν τις καταργήσει η κυβέρνηση με την ΠΥΣ 6/2012. Όχι μόνο σε αυτά τα επίπεδα θα έπρεπε να είναι όλοι οι εργαζόμενοι στην πτηνοτροφία και όχι μόνο, αλλά να είχαμε και αυξήσεις.
Απευθύνουμε κάλεσμα να εκδηλωθεί αλληλεγγύη στον αγώνα μας με όποια μορφή είναι δυνατή.
Διεκδικούμε:
  • Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Να επανέλθουν οι μισθοί στους συναδέλφους που έχουν γίνει μειώσεις. Ο κατώτατος να είναι σύμφωνα με την τελευταία ΣΣΕ εργαζομένων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις που είχε υπογραφεί (περίπου 810 ευρώ).
  • Να τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας.
  • Να χορηγηθεί το επίδομα επίσχεσης που ο ΟΑΕΔ αρνείται να εγκρίνει σε όσους άσκησαν αυτό το δικαίωμά τους και το έκτακτο επίδομα που χορηγείται για ειδικές περιπτώσεις.
  • Να καταχωρηθούν όλα τα ένσημα σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Επιστροφή φόρου για τα ποσά που έχουμε φορολογηθεί, αλλά δεν τα έχουμε λάβει γιατί η εργοδοσία δήλωνε αυτά που θα έπρεπε να μας πληρώσει και όχι αυτά που μας πλήρωνε.
  • Πάγωμα χρεών σε εφορία, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για όσους είναι απλήρωτοι. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
  • Στους απλήρωτους απαλλαγή από τέλη, ΕΝΦΙΑ, καμιά διακοπή σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.
Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων».
iskra.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...