Στηρίζουμε!

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

Η ΛΑΕ για θανατηφόρο δυστύχημα στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ


Το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στο οποίο έχασε τη ζωή του πέφτοντας από σκαλωσιά εργαζόμενος φέρνει στην επιφάνεια με το χειρότερο τρόπο την εντατικοποίηση που επιβάλλει η εργοδοσία κάτω από το μνημονιακό καθεστώς και την αβεβαιότητα και ανασφάλεια που αυτό έχει φέρει. Φέρνει επίσης στην επιφάνεια την έλλειψη μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων.
Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου και απαιτεί τον πλήρη έλεγχο των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, την απόδοση ευθυνών και την παραδειγματική τιμωρία αυτών που ευθύνονται.
Ταυτόχρονα απαιτεί τη δραστηριοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών όχι μόνο στο εργοτάξιο που έγινε το δυστύχημα αλλά σε όλη την Ελλάδα για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας αλλά και τον περιορισμό της ασυδοσίας κάτω από την οποία λειτουργεί σήμερα, εκμεταλλευόμενη το μνημονιακό καθεστώς και την εργασιακή ανασφάλεια μεγάλη μερίδα της εργοδοσίας.
 iskra.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...