Στηρίζουμε!

Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2019

Θεσσαλονίκη: Στο αεροδρόμιο που ξεπούλησε ο Τσίπρας στην Fraport δεν προσγειώνονται λόγω χαμηλής νέφωσης και καταλήγεις Τιμισοάρα


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Σκάι, οι επιβάτες που εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο της Ρουμανίας, ενημερώθηκαν ότι έχει σταλεί αεροσκάφος, προκειμένου να τους μεταφέρει στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Παρασκευής, όχι λόγω του χιονιά, αλλά εξ αιτίας της χαμηλής νέφωσης, τουλάχιστον δέκα πτήσεις αντιμετώπισαν προβλήματα, καθώς με απόφαση συγκεκριμένης εταιρείας και των πιλότων των αεροσκαφών δεν επιχειρήθηκε προσγείωση τους στον αερολιμένα της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες.

Περίπου 250 επιβάτες μιας πτήσης από το Λονδίνο, αντί της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, με το αεροπλάνο αμέσως μετά να αναχωρεί και την εταιρεία να ανακοινώνει ότι θα δρομολογήσει λεωφορεία για να μεταφέρει τους επιβάτες στην Θεσσαλονίκη.

Οι επιβάτες, μεταξύ των οποίων μητέρες με νεογνά και ηλικιωμένοι, βρίσκονται ήδη πάνω από δέκα ώρες στην αίθουσα παραλαβής αποσκευών του αερολιμένα στην Τιμισοάρα, χωρίς φαγητό και νερό, καθώς δεν υπάρχει άλλος χώρος να φιλοξενηθούν μέχρι να αναχωρήσουν για την Ελλάδα οδικώς, για ένα ταξίδι πολλών ωρών σε χιονισμένους και παγωμένους δρόμους.

Άλλη πτήση προσγειώθηκε στην Σόφια και επιβάτες μεταφέρθηκαν οδικώς στην Θεσσαλονίκη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλες πτήσεις προσγειώθηκαν στην Αθήνα ή περιφερειακά αεροδρόμια.

Οι υπόλοιπες προσγειώσεις και αναχωρήσεις πτήσεων από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" γίνονται κανονικά, σε αρκετές περιπτώσεις με μικρές καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Fraport Greece, το αεροδρόμιο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες αποχιονισμού και αποπαγοποίησης για την ομαλή λειτουργία του αερολιμένα.

 Εγκλωβισμένη στο αεροδρόμιο της Ρουμανίας: Είμαστε μόνοι και αβοήθητοι 

 “Είμαστε μόνοι και αβοήθητοι, δεν έχουμε βρει καμία απολύτως άκρη” είπε μεταξύ άλλων μία από τους εγκλωβισμένους επιβάτες στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία.

“Πήραμε στην πρεσβεία τηλέφωνο, δεν θεωρήθηκε ότι είναι αρμόδια να μας συνδράμει και είμαστε εδώ εγκλωβισμένοι”, σημείωσε και πρόσθεσε:

“Οι μισοί έφυγαν με λεωφορεία που διέθετε η εταιρεία έπειτα από πίεση. Αυτά τα λεωφορεία από ότι μάθαμε δεν έχουν ούτε θέρμανση. Προσπαθούμε να βρούμε λύση. Στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα είμαστε περί τους 100”.

«Όποτε υπάρχει χαμηλή νέφωση και ο πιλότος αποφασίζει ότι δεν επιθυμεί να προσεγγίσει το αεροδρόμιο, είναι απόφαση αποκλειστικά και μόνο της εταιρείας το αεροδρόμιο που επιθυμεί να προσεγγίσει και ουδείς μπορεί να παρέμβει στην απόφαση αυτή. Είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά την πολιτική στρατηγική της εταιρείας που προφανώς έχει μια κατάσταση με εναλλακτικές λύσεις», δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της Fraport, Νίκος Παπάζογλου.

real.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...