Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

Σύμπτωση.....Νομοσχέδιο με απαλλαγές από δημοτικά τέλη για Οργανισμούς Λιμένος Α.Ε που θα ξεπουλήσουν σε ιδιώτες τα λιμάνια


Τους Οργανισμούς Λιμένος Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας, Πάτρας, Ηρακλείου, Βόλου, Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας, Καβάλας και Κέρκυρας, ήτοι τους πόρους όλων των κατά τόπους παραλιμένιων Δήμων, αφορά νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας με υπογραφή και του ΥΠΕΣ, κ. Αλ.Χαρίτση, που κατετέθη στη Βουλή στις 7/2/2019.

Πρόκειται για την κύρωση (αρ.1) δέκα συμβάσεων παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των αντίστοιχων Οργανισμών Λιμένος Α.Ε.  Ταυτοχρόνως, για τη μεταβίβαση χωρίς αντάλλαγμα στο ΤΑΙΠΕΔ (παρ.2 αρ.2) του δικαιώματος υπο-παραχώρησης σε τρίτους επιχειρησιακών μονάδων ή/και λιμενικών λειτουργιών και υπηρεσιών των εγκαταστάσεων στις περιοχές αρμοδιότητας των δέκα Α.Ε.

Εν περιλήψει, το ν/σ απαγορεύει στους Δήμους να επιβάλλουν στους Οργανισμούς Λιμένος “ανταποδοτικά τέλη ή φόρο ηλεκτροδοτούμενων εκτάσεων”, οποιαδήποτε διάταξη νόμου και εάν επικαλούνται. Εάν Δήμος “δεν συμμορφώνεται”, το Δημόσιο δεν θα του αποδίδει το έκτακτο αντισταθμιστικό τέλος που προβλέπει το ν/σ. Επιπλέον, ειδική ρύθμιση διασφαλίζει ότι δημοτικά τέλη σε βάρος όλων των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε., δεν θα συνεισπράττονται και δεν θα αποδίδονται στους ΟΤΑ μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Και χθες, όλο τυχαία βγήκε στο φως το κυβερνητικό σχέδιο για παραχωρήσεις εκτάσεων στα παραπάνω λιμάνια, σε ιδιώτες.......

Δεν περίμεναν ούτε λίγες μέρες μπας και δεν το συνδυάζαμε!


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...