Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Παρά λίγο ισόβια, γιατί εργαζόταν με παραποιημένο απολυτήριο δημοτικού!


Στο εδώλιο βρέθηκε 55χρονος τραυματιοφορέας σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας και κινδύνεψε να βρεθεί στη φυλακή με ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Το «έγκλημά» του ήταν ότι είχε τελειώσει το δημοτικό σχολείο το 1982 και όχι το 1980. Σύμφωνα με την προκήρυξη οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν τελειώσει το δημοτικό μέχρι το 1980. Ο κατηγορούμενος που είχε αποφοιτήσει από το δημοτικό το 1982 άλλαξε την ημερομηνία και την έκανε 1979 για να μπορέσει να συμμετάσχει στο διαγωνισμό και διορίστηκε.
Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου για απάτη κατ΄ εξακολούθηση, όπως παραπέμπονταν, με το σκεπτικό ότι παρασιωπούσε αθέμιτα τα αληθή γεγονότα της αποφοίτησής του κατά την καταβολή του μηνιαίου μισθού.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών όμως είχε άλλη άποψη και έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του συνηγόρου του Γιώργου Κλεφτοδήμου, δεχόμενο ότι ο κατηγορούμενος έκανε την πράξη του άπαξ όταν κατέθεσε το παραποιημένο απολυτήριο δημοτικού και ότι οι μηνιαίες αποσιωπήσεις της προηγηθείσας απατηλής συμπεριφοράς δεν συνιστούν αυτοτελείς απάτες, καθόσον δεν υφίστατο υποχρέωση ανακοίνωσης τους ούτε από το νόμο, ούτε από τη σχέση εργασίας, ούτε από τα συναλλακτικά ήθη και την καλή πίστη, αφού τέτοια υποχρέωση έρχεται σε σφοδρή αντίθεση με το δικαίωμα της μη αυτοενοχοποίησης, άλλως δικαίωμα αυτοϋπόθαλψης του δράστη.
Το Εφετείο Αθηνών δεχόμενο τους ισχυρισμούς λόγω παρόδου 20ετίας έκρινε ότι το αδίκημα ότι έχει παραγραφεί. Ο συνήγορος του ανέφερε ότι «το εφετείο Αθηνών πήρε μια γενναία απόφαση αντιλαμβανόμενο την πραγματική διάσταση της πράξης του κατηγορούμενου».
iskra.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...