Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013

ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΙ ΕΙΣΑΙ:ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ή ΝΟΥΜΕΡΟ?

Λίλα Μήτσουρα

Ενικός αριθμός
εγώ είμαι ένα νούμερο
εσύ είσαι ένα νούμερο
αυτός είναι ένα νούμερο
Πληθυντικός αριθμός

για την κυβέρνησή μας όλοι είμαστε νούμερα.

Τώρα αν εσύ νομίζεις ότι είσαι άνθρωπος είσαι πικρά γελασμένος φίλε μου. Λογιστικά αθροίσματα είμαστε,που δεν έκαναν καν τον κόπο να τα αθροίσουν αυτοί, έτοιμα τους έδωσαν τα χαρτιά οι τροικανοί, και αυτοί εκτελούν οδηγίες.

Πρόσθεση και αφαίρεση. Αυτό είμαστε για αυτούς, αριθμητικές πράξεις. Εκτελούν αριθμητικές πράξεις σε λευκό χαρτί. Δεν τους βγαίνουν τα χρήματα και αποφασίζουν να προσθαφαιρέσουν νούμερα, λέγε απολύσεις, για να τους βγουν.Τόσο απλά. Για να μειώσουν τους μισθούς τους,φυσικά, ούτε κουβέντα. Αυτοί παράγουν έργο. Μας πουλάνε. Εσύ και εγώ τι παράγουμε? Αντίδραση μόνο και τους αποσυντονίζουμε κιόλας.

Πολύ φασαρία βρε παιδί μου, γκρίνια και μουρμούρα,μια βαβούρα μες την τάξη, λες να μας βάλουν τιμωρία? Και ξέρεις ποια είναι η τιμωρία έτσι? Όχι όχι η πάλαι ποτέ βέργα.Το μολύβι. Έτσι το λένε αυτοί, έτσι νομίζουν αυτοί.

Μόνο που δεν κρατάνε μολύβι στο χέρι, αλλά οπλοπολυβόλο και σκοτώνουν μαζικά.

Σκοτώνουν ανθρώπους, που έχουν ψυχή και οικογένειες πίσω τους και όνειρα. Απλά καθημερινά όνειρα, όχι τίποτα χλιδάτα όνειρα. Και τελικά το όνειρο έγινε εφιάλτης και λέγεται ανεργία.

Μόνο που αυτά τα νούμερα έχουν όνομα και επώνυμο.Και είναι πολλά,μα πάρα πολλά.

Και όσο αυτοί αφαιρούν,προσθέτουν στα νουμεράκια τους προβλήματα όπως αυτό της επιβίωσης. Αλλά αυτό είναι δικό μας θέμα όχι δικό τους. Με πόσα θα ασχοληθούν ακόμα? Δεν φτάνει που σώζουν την πατρίδα? Δικό μας θέμα να βρούμε ένα πιάτο φαγητό. Ας κάνουμε κάτι και εμείς, όλα αυτοί θα τα κάνουν?

Εγώ είμαι ένα νούμερο, εσύ είσαι ένα νούμερο, όλοι είμαστε νούμερα. Έτσι μας λένε.

Θα φωνάξω λοιπόν και θα πω, ότι αυτά τα νούμερα έχουν δυο μάτια που κλαίνε και μια καρδιά που πονάει. Και το μόνο που ονειρεύτηκαν είναι ένα σπιτάκι μια καλή μόρφωση για τα παιδιά τους και γιατρούς. Απλά καθημερινά όνειρα.
Και τα σκότωσαν, τα κατακρεούργησαν με πλήρη αναλγησία.

Και τώρα σκοτώνουν και τα σώματα που τα κουβαλούσαν. Το ίδιο ανάλγητα. Μοιράζουν κατάθλιψη και εμφράγματα και καρκίνους απλόχερα, για να ξεμπερδεύουν τελειωτικά με τα νούμερα. Μη τους ξαναδημιουργήσουν πρόβλημα και δεν μπορούν να το λύσουν.

Θάνατος!Ψυχών,ονείρων,σωμάτων. Μυρίζει θάνατο. Κουβαλούν μαζί με το μολύβι τους και το δρεπάνι του χάρου. Και αποκεφαλίζουν. Σκύβουμε το κεφάλι μας για να το γλυτώσουμε, αλλά έχουν άλλο τρόπο. Καρφώνουν το μολύβι τους στην καρδιά κατευθείαν.

Θάνατο μοιράζουν.Σκοτώνουν τα νουμεράκια τους.


ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ .ΑΠΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΙΧΩΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΟ.ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΙ ΕΙΣΑΙ:ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ή ΝΟΥΜΕΡΟ?
ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΔΕΝ ΝΙΩΘΟΥΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΜΩΣ, ΕΕΕΕ ΤΟΤΕ ΟΥΡΛΙΑΞΕ ΓΑΜΩΤΟ!!!
ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ, ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ,ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ! ΣΚΟΡΠΑΝΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ !ΟΡΘΩΣΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΚΡΑΥΓΗ ΔΥΝΑΤΗ,ΟΥΡΛΙΑΧΤΟ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ!
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΝΟΥΜΕΡΟ!ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΟ 
ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΚΛΑΙΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΛΥΓΙΖΕΙ....


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...