Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

Πρόστιμο στο υπουργείο Οικονομικών για ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ σχεδόν ολόκληρου του πληθυσμού της χώρας! - ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΤΑ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΑ

Τεράστιο και πρωτοφανές σκάνδαλο από την γιγάντια διαρροή προσωπικών δεδομένων, εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών, από τα απόρρητα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Έχουν περάσει 9 μήνες και το Υπουργείο Οικονομικών δεν δίνει στοιχεία ούτε για την έκταση της διαρροής αλλα ούτε και για την συμμετοχή όσων εμπλέκονται.
Και όλα αυτά συμβαίνουν την εποχή που διάφορα αρπαχτικά “distress funds”, αγοράζουν κόκκινα δάνεια και τίτλους ακινήτων από επιλεγμένους δανειολήπτες


Επιβλήθηκε πρόστιμο στο Ελληνικό υπουργείο Οικονομικών για μαζική διαρροή φορολογικών στοιχείων

ΑΘΗΝΑ (Reuters) Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων της Ελλάδας δήλωσε την Παρασκευή ότι έριξε ένα πρόστιμο 150.000 ευρώ στο υπουργείο Οικονομικών για την αποτυχία του να αποτρέψει τη μαζική κλοπή οικονομικών δεδομένων σχεδόν ολόκληρου του πληθυσμό της χώρας.
Το περιστατικό αναδεικνύει τους κινδύνους που ενέχει η επιλογή της Ελλάδας να πατάξει την ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή με την ψηφιοποίηση της φορολογικής διοίκησης.
Το γραφειοκρατικό και αναποτελεσματικό σύστημα συλλογής φόρων της χώρας είναι ένας από τους λόγους που αυτή ολισθαίνει σε μια κρίση χρέους. Ο εκσυγχρονισμός είναι ένα βασικό ζητούμενο για τα 240 δισ. ευρώ από ΕΕ / ΔΝΤ.
Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δήλωσε ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), το μεγαλύτερο κέντρο δεδομένων του δημόσιου τομέα, που εμπίπτει στο υπουργείο Οικονομικών, είναι ένοχο για παράβαση καθήκοντος.
Ενας 35χρονος προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών έχει κατηγορηθεί για πειρατεία στους servers του υπουργείου Οικονομικών πέρυσι και ότι έκλεψε  τα προσωπικά δεδομένα περίπου των δύο τρίτων από τα 11 εκατομμυρίων του πληθυσμού της χώρας.
Ο προγραμματιστής, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο και είναι εν αναμονή δίκης, είναι επίσης ύποπτος για προσπάθεια πώλησης 9 εκατομμυρίων αρχείων που περιέχουν στοιχεία αναγνώρισης καρτών, διευθύνσεις, προσωπικά φορολογικά στοιχεία και του αριθμούς πινακίδων..
"Παρά τον όγκο και την σημαντικότητα των δεδομένων που διαχειρίζεται, η ΓΓΠΣ δεν έχει ακόμα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και διάδοσης των στοιχείων", δήλωσε η Αρχή.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...