Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Με 11 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ και με αυξημένες δυνάμεις στην Αχαΐα


Νέα δημοσκόπηση της DATA RC, η οποία διεξήχθη για την Αχαΐα, έρχεται να επιβεβαιώσει την πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα. Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο είναι η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με 10,7% διαφορά.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 34,1% στην πρόθεση ψήφου και έπεται η ΝΔ με 23,4%. Ακολουθούν τα υπόλοιπα κόμματα με την Χρυσή Αυγή να συγκεντρώνει το 10,1%, το ΚΚΕ με 5,8%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, οι ΑΝΕΛ με 4,4%, οι Οικολόγοι με 2,6% και η ΔΗΜΑΡ με 2%.

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο, είναι αυξημένο κατά 2% σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2012, δίνοντας την αίσθηση ότι στις επόμενες εκλογές θα υπερβεί το 40%. Η ΝΔ σημειώνει πτώση κοντά στις 2,5 ποσοστιαίες μονάδες, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει πτώση 8,5 μονάδων, ή καλύτερα να το πούμε συντρίβεται! Η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ εμφανίζουν πτώση στα ποσοστά της πρόθεσης ψήφου τους από τις εθνικές εκλογές.

Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκαλεί ότι η Χρυσή Αυγή, είναι τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου (10,1%), πάνω από τις προηγούμενες εθνικές (5,9%) και πάνω από τον εθνικό μέσο όρο. Το ποσοστό πρόθεσης ψήφου που συγκεντρώνει επί του συνόλου του δείγματος εμφανίζεται σημαντικά μειωμένο (μείωση μεγαλύτερη του 30%) συγκριτικά με την μέτρηση του Ιουλίου, όμως η μείωση αυτή δεν αποτυπώνεται επί των εγκύρων λόγω της αναγωγής.

Στοιχεία από periodista.grΣχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...