Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Αδώνις Σαμαράς

Δεν αποκλείεται να την είδε και Καίσαρας ο Άδωνις και να την ψώνισε. Αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης. Τουλάχιστον δεν μιλάει ακόμη για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Και, πάντως, ξέρει πολύ καλά τι κάνει και τι λέει...

Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου


Μα φυσικά και δεν την εννοούσε ο Άδωνις Γεωργιάδης τη δήλωση περί της «δόξας» που δεν δέχεται να του κλέψουν τα στελέχη της τρόικας, όπως ο κ. Τόμσεν, για τις επικείμενες απολύσεις στον χώρο της υγείας. Ασφαλώς το είπε, αλλά δεν το εννοούσε έτσι, παρεξηγήσατε. Απλώς έπρεπε κάνει τη δήλωση –εξυπηρετώντας το σκοπό του και μάλιστα εις διπλούν– και μετά να την ανασκευάσει, δηλώνοντας ότι κανείς δεν θα του πάρει τη δόξα για τα «αυτονόητα» που πρέπει να γίνουν στην πολύπαθη υγεία. «Αυτονόητα» που μπορεί κάλλιστα να περιλαμβάνουν τις απολύσεις, σε έναν τέλειο κύκλο παραφροσύνης...

Εσείς τι νομίζετε, τυχαία έχει φτάσει το κορυφαίο τρολ στην ιστορία της ελληνικής πολιτικής σκηνής σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη; Ο Άδωνις θα τουϊτάρει από το Καζακστάν τα συγχαρητήριά του στον Νίκο Δένδια για την αστυνομική εισβολή στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, θα βγει σε όσες τηλεοπτικές εκπομπές τον καλέσουν, θα βγει σε ραδιόφωνα ακόμη κι αν είναι πάνω στη μηχανή (την οποία οδηγεί άλλος), θα καλέσει ο ίδιος τους δημοσιογράφους αν πέσει η γραμμή, θα αντιπαρατεθεί με όλους στο τουίτερ ακόμη και στα διαλείμματα των τηλεοπτικών του εμφανίσεων, θα κάνει μια δήλωση που αποπροσανατολίζει τον κόσμο, θα βγει μετά να τη διαψεύσει, στο μεταξύ θα επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, θα αποθεώσει τον πρωθυπουργό και πάντως σταθερά θα σε εκνευρίσει από την πρώτη κιόλας ατάκα του. Κι επειδή όλα αυτά δεν τα κάνει τυχαία, αλλά απολύτως στοχευμένα, προφανώς και η δήλωσή του για τις απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Η δήλωση έκανε τη δουλειά της κατά τρόπο εντυπωσιακό: Όλοι επικεντρώθηκαν στην απρέπεια του υπουργού Υγείας, που «ξέφυγε» μιλώντας για ανθρώπους που θα χάσουν τη δουλειά τους και μάλιστα με τέτοια αμετροέπεια ώστε να προσφέρει τον εαυτό του απλόχερα στα αντιπολιτευτικά -και όχι μόνο- πυρά. Εξασφαλίστηκε έτσι λίγη κυβερνητική ηρεμία σε μια στιγμή που οι ισορροπίες με τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας είναι πολύ λεπτές. Και όχι μόνο λειτούργησε ο Άδωνις ως κυβερνητικός κυματοθραύστης αλλά παράλληλα κατάφερε να ξεχαστεί και η δική του δέσμευση στα τέλη του Αυγούστου «αν υπάρξει έστω μία απόλυση θα παραιτηθώ».

Τελικά και απολύσεις θα γίνουν και ο υπουργός δεν θα παραιτηθεί και ουδείς θα ασχοληθεί με την τότε δήλωση-δέσμευσή του. Ο υπερκινητικός Άδωνις είναι ο εφιάλτης του κάθε Λαζόπουλου και του κάθε Φασουλή που ειδικεύονται στην πολιτική σάτιρα και την επιθεώρηση. Ο Άδωνις δεν σατιρίζεται, δεν μπορεί να γίνει θέμα επιθεώρησης, διότι η παρουσία του από μόνη της υπερβαίνει την... τέχνη. Είναι το επικοινωνιακό ανάχωμα που δεν είχε ο ΓΑΠ στη δική του κυβέρνηση, καθώς το ρόλο αυτό προσπάθησε να παίξει, αλλά μάλλον αποτυχημένα, ο από τότε παρωχημένος Θόδωρος Πάγκαλος. Ο Άδωνις είναι ο ιδανικός στρατιώτης στην σκακιέρα της πολιτικής και ανταμείβεται για αυτό: Η πρόσφατη εκ νέου υπουργοποίησή του και η άμεση εξέλιξή του σε ένα σημαντικό παίκτη της κυβέρνησης δείχνει ότι το τρολ ξέρει πολύ καλά τι κάνει...ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...