Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Μετεκλογικό..."μπόνους": Τσεκούρι 5,2% στις επικουρικές από 1ης Ιουλίου, το νέο "τελευταίο" οριζόντιο μέτρο

Την αιφνιδιαστική μείωση κατά 5,2% σε όλες τις επικουρικές συντάξεις από την 1η Ιουλίου που αποφασίστηκε χθες, αποκάλυψε σήμερα το πρωί ο Αλέξης Μητρόπουλος. «Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να το κάνει, να μην μειώσει τις επικουρικές συντάξεις» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εργατολόγος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Ο κ. Μητρόπουλος μάλιστα προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει ανακοίνωση κατά της συγκεκριμένης απόφασης.

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη για πολλούς, όμως όχι σε αυτό το ύψος και όχι οριζόντια στο ίδιο ποσοστό για όλους.

Tην απόφαση έλαβε αιφνιδιαστικά η διοίκηση του ΕΤΕΑ και έγινε γνωστή χθες το βράδυ. Στο ΕΤΕΑ εντάχθηκαν: 
- το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ),
- οι τομείς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ): Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ), Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Ναυτικών & Τουριστικών Πρακτορείων (ΤΕΑΥΝΤΠ), Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Χημικών (ΤΕΑΧ), Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Γενικής Εκπαίδευσης (ΤΕΑΕΙΓΕ) & Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού εταιρειών Οινοποιίας Ζυθοποιίας & Οινοπνευματοποιίας (ΤΕΑΠΟΖΟ)
- το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και οι τομείς αυτού «ΤΕΑΠΟΚΑ» και «ΤΑΔΚΥ»,
- το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) ως προς την επικουρική ασφάλιση, οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και 
- o Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ ως προς τους κατ΄ επικουρική ασφάλιση ασφαλισμένους του.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...