Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Σώζουν τα δάνεια παίρνουν τα σπίτια


Τον δρόμο για έξωση των δανειοληπτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους προς τις τράπεζες και τελικά τον εκπλειστηριασμό των σπιτιών ανοίγει ρύθμιση - πλαίσιο της Τράπεζας της Ελλάδος για τα "κόκκινα δάνεια", που αισίως έφθασαν τα 84 δισ. ευρώ. Παρότι η ρύθμιση - πλαίσιο της ΤτΕ θα εξειδικευτεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτή η "φιλοσοφία" και η στόχευσή της.
Οι δανειολήπτες πιέζονται ασφυκτικά επί ποινή αφαίρεσης της κυριότητας να ενταχθούν σε κάποια ρύθμιση προκειμένου το δάνειο από "κόκκινο" να γίνει "πράσινο" και να μη διευρυνθεί η "τρύπα" των τραπεζών. Δι' αυτού του τρόπου, πριν από την οριστική απώλεια, οι ιδιοκτήτες θα έχουν πλήρως στραγγίξει από ρευστό και όποια άλλη περιουσία διαθέτουν. Επιπλέον ανοίγει και επισήμως "παράθυρο" για μεταβίβαση των δανείων από τις τράπεζες σε ξένα ή εγχώρια funds.

* Ρυθμίσεις - σοκ: Δανειολήπτης θα παραχωρεί την κυριότητα του σπιτιού του στην τράπεζα, θα χρωστά τη διαφορά χρέους - αντικειμενικής αξίας και θα νοικιάζει για να μείνει


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...