Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

Το neaellada.gr, Ο Μπεκιάρης και το πραγματικό πολιτικό θέμα!

Του Σπύρου Γουδέβενου

Οφείλω να ξεκαθαρίσω αρχικά, ότι το κείμενο υπογράφεται, γιατί ο Άνεμος Αντίστασης δεν είναι τσιφλίκι κανενός συντάκτη του, και οι θέσεις του κειμένου, αποτελούν θέση του υπογράφοντα.

Μία μεγάλης διάστασης διαδικτυακή σύγκρουση μαίνεται αυτές τις μέρες που αφορά σε μεγάλο μέρος το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Το ένα στρατόπεδο, είναι η συντακτική ομάδα του νέου κομματικού site του ΣΥΡΙΖΑ, neaellada.gr (που ξεκίνησε ως προεκλογική τρολιά ενάντια σε Σαμαρά που είχε αρχίσει να υιοθετεί τον συγκεκριμένο όρο). Η συντακτική ομάδα, είναι αυτή του Δημήτρη Μπεκιάρη, διευθυντη του επίσης συριζέϊκου site, periodista.gr. Το απέναντι στρατόπεδο, είναι επικριτές των πρώτων, είναι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ (διάφορων εσοκομματικών τάσεων) και σύντροφοι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, με χρόνια και πολλά "ένσημα" στην Αριστερά, και στους κοινωνικούς αγώνες!

Με τον Δημήτρη Μπεκιάρη, και προσωπικά, κακή σχέση δεν είχα ποτέ. Αντίθετα, υλικό από το periodista, αναμεταδιδόταν συχνά από τον Άνεμο Αντίστασης με προσωπική μου πρωτοβουλία, και υπήρχε και διαδικτυακή επικοινωνία για αποστολή υλικού από τη μεριάς μας, προς την συντακτική ομάδα του periodista. 

Το όλο θέμα ξεκίνησε από την συντακτική ομάδα του neaellada, την ομάδα του Δημήτρη Μπεκιάρη, που αναδημοσιεύει στο κομματικό site, κατάπτυστο άρθρο του Στέφανο Μυτιληναίου στο tribune.gr, με το όμορφο τίτλο...."Γιατί η Δούρου, τους χαλάει την δουλεια", αλλά με επίθεση σε μεγάλο μέρος του κόμματος, όχι μόνο σε Αρ. πλατφόρμα, αλλά σε όσους προτάσσουν ως κύριο, ως βασικο το ιδεολογικό τόνο του κόμματος! Το χαρακτηριστικό απόσπασμα..."Πιθανό κάποιες συνιστώσες ιδεοληπτικών να μην την κάνουν «κέφι» αλλά οι ίδιες συνιστώσες δεν κάνουν «κέφι» ούτε τον Τσίπρα, ούτε τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ που… παραμεγάλωσε και γέμισε ΠΑΣΟΚους, τουλάχιστον ως ψηφοφόρους κι αναπολούν τις ωραίες ημέρες του περιθωρίου, του 3-4%, που μεταξύ τους «φτιάχνονταν» με την προσδοκία της… επανάστασης, την απελευθέρωση των gay από την καταπίεση των straight, που έκαναν ομαδικές ψυχαναλύσεις και τις ονόμαζαν «πολιτικές διεργασίες», που ως άλλοι πρωτοχριστιανοί «σφάζονταν» για το ποιος ερμήνευσε καλύτερα το… ευαγγέλιο του Μαρξ ή… ακόμα χειρότερα, τα παραληρήματα του Τρότσκι. Αυτός όμως ο πολιτικός ζωολογικός κήπος τελειώνει από την κοινωνική πλειοψηφία που στρέφεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο η δημοκρατική σοσιαλιστική κοινωνική πλειοψηφία θέλει να δει μια νέα δημοκρατική παράταξη και όχι το κάμπινγκ των χίπις στον Μυλοπόταμο.

Στην πραγματικότητα η Ρένα Δούρου έχει να αντιμετωπίσει δύο μέτωπα. α) Τα μεγάλα συμφέροντα που συναγωνίζονται ποιο πρώτο θα… πατήσει πόδι στο Ελντοράντο της Περιφέρειας Αττικής και β) τους ρακένδυτους ιδεοληπτικούς τροφοσυλλέκτες που πάσχουν από την ανίατη νόσο της αριστεράς, τον αριστερισμό."

Το άρθρο ανεβαίνει και στο site του Μπεκιάρη, και αρχίζουν οι διαδικτυακές αντιδράσεις από μέλη και μη του ΣΥΡΙΖΑ, για την άθλια γλώσσα, και κυρίως γιατί ήταν ένα κείμενο που στόχευε την πλειοψηφία των μελών του κόμματος, αφού και αυτοί που συνθέτουν την πλειοψηφία του κόμματος είναι άνθρωποι της ευρωκομμουνιστικής αριστεράς, με ιδεολογία, με αγώνες σε πολυ΄μεγάλο μέρος...Το άρθρο κατεβαίνει, γρήγορα και αν απλά κατέβαινε το θέμα θα έληγε μάλλον, αφήνοντας ανοικτό μόνο την σκοπιμότητα της λειτουργίας, έτσι όπως είναι σήμερα, του neaellada.gr.

Διακόπτω την αφήγηση του ιστορικού, για να πω για το neaellada.gr. Καλά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, και για να πικάρει τον Σαμαρά του πήρε το domain, και χρησιμοποιήθηκε προεκλογικά για α περνάνε τα μηνύματα του κόμματος. Μετά το πέρας των εκλογών, είδαμε, το site να αλλάζει ρώτα και να γίνεται ειδησιογραφικού περιεχομένου και να ανεβαίνουν και ειδήσεις που καμία σχέση δεν είχαν με την πολιτική, κοινωνική ή οικονομική συγκυρία, με τρόπο γραφής που θυμίζει τα διαδικτυακά μέσα του αντίπαλου στυλ newsit, iefimerida κτλ. Και ενώ το κόμμα έχει, ένα επιτυχημένο τέτοιο πόρταλ το Left.gr με ειδήσεις, αλλά με γραφή που ταιριάζει στον χαρακτήρα του κόμματος, ποιος ο σκοπός να λειτουργεί και ένα δεύτερο, επίσης κομματικό (όλος ο κόσμος ξέρει ότι είναι του ΣΥΡΙΖΑ), με τόσα φάλτσα ενώ έχει ζωή λίγες μέρες; 

Δεν με απασχολεί πόσα παίρνει ο Δημήτρης Μπεκιάρης και η ομάδα του για το neaellada.gr, αν έχει υποβολέα ή όχι, αλλά εκτός ότι το συγκεκριμένο site δεν χρησιμεύει κάτι, και φάουλ έχει κάνει, το πραγματικό πρόβλημα, το πολιτικό είναι ότι η λειτουργία του, δεν αρμόζει στις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ξεκάθαρο, ότι το παρών site δεν έχει καθημερινό έλεγχο από το κόμμα, τα εκλεγμένα όργανα του, και προσωπικά πιστεύω ότι είναι εξωτερική εργολαβία. Αντί δηλαδή το ίδιο το κόμμα να χρησιμοποιήσει τα παιδιά που ήδη δουλεύουν στο κόμμα σε αυτό το κομμάτι, αν δεν επαρκούσαν να κάνει και 1-2 προσλήψεις, με ασφάλιση και μισθό, επιλέγουμε την ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη, που να δεχθώ ότι είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι θεσμικά κομμάτι του τομέα επικοινωνία του κόμματος. Ενώ σαν κόμμα προκρίνουμε την ασφαλισμένη και πλήρη εργασία, εδώ είμαστε με το "μπλοκάκι" , της αβέβαιης αυτασφάλισης, που είναι συνηθισμένο στα ΜΜΕ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ΜΜΕ(όπως και δικαίως λέγαμε ότι ο 902 δεν ήταν απλά ένα κανάλι), αλλά το κόμμα που προσπαθεί να εκφράσει και την εργατικη΄τάξη.

Να θυμίσω, ότι τώρα η μνημονιακή κυβένρηση Σαμαρά-Βενιζέλου απολύει 400 καθαρίστριες με ΙΚΑ και βασικό μισθό, και στην θέση τους θα βάλει εξωτερικά συνεργεία, ημέτερων ιδιωτών,  για να καθαρίζουν τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τις καθαρίστριες είναι ξεκάθαρη. Γιατί στο κομμάτι επικοινωνίας του ίδιου του κόμματος μας, έχουμε "μνημονιακές" γραμμές;; 

Όσοι ορέγονται, άνθρωποι που μία ήταν ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές του 2012 καθύβριζαν ΣΥΡΙΖΑ,  τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, για να εγκατασταθούν ως εξωτερικοί συνεργάτες σε Υπουργεία και Φορείς, να το ξανασκεφτούν...Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χιλιάδες μέλη, και είμαστε και φωνακλάδες, και βασικά όλα τα μέλη είμαστε ο ΣΥΡΙΖΑ! Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα πασοκογενή μέλη μας, σύντροφοι μας είναι, μαζί βαδίζουμε. Έχουμε πρόβλημα με τον ΠΑΣΟΚισμό, την λαμογιά που έκανε το κόμμα του Βενιζέλου συνήθεια στο δημόσιο βίο αυτής της χώρας!

Συνεχίζω την αφήγηση του ιστορικού της μεγάλης διαμάχης......Ο Δημήτρης Μπεκιάρης, αποσύρει το άρθρο, αλλα΄με απαντητικό άρθρο, συνεχίζει την αντιπαράθεση με χαρακτηρισμούς όπως "κάτι δημοσιογραφάκια της κακιάς ώρας που παριστάνουν τους Αριστερούς ενώ την ίδια ώρα είναι συνομιλητές επιχειρηματικών και εκδοτικών ομίλων, διάφορα περιθωριοποιημένα γκρουπούσκουλα, αγέλες “χρήσιμων ηλιθίων”, διάφοροι ρουφιάνοι που έθεσαν εαυτούς στην υπηρεσία καθοδηγητών"

Σε όλα αυτά, οι απαντήσεις συντρόφων εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ που θιγόντουσαν ήταν πολύ σκληρές. Ο Δημήτρης Μπεκιάρης, έγινε στόχος ομαδικών επιθέσεων, αλλά αλήθεια, όταν στοχοποιείς με άρθρα εκατοντάδες, γιατί "πέφτεις από τα σύννεφα", όταν δέχεσαι απάντηση;; Μπορώ να τον διαβεβαιώσω προσωπικά, ότι οι άνθρωποι που γνωρίζω, οι οποίοι τώρα τον έχουν στοχοποιήσει στο παρελθόν δεν ασχολούνταν μαζί του. Δεν θυμάμαι Δημήτρη Μπεκιάρη, κάνένα Σούρλα, ή την Δέσποινα Κουτσούμπα να ασχολείται αρνητικά μαζί σου! Αν έχεις πληροφορίες, ότι "κάποιοι άλλοι" , "υποχθόνιοι" σε είχαν στην μπούκα, το να τους συνδέεις με ανθρώπους καθαρούς, τίμιους αγωνιστές,  που σου κάνουν τώρα κριτικη΄για συγκεκριμένο θέμα, είναι ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ...Όσοι μεγαλώσαμε με γονείς ΠΑΣΟΚους της δεκαετίας του 80 μπορούμε να σε διαβεβαιώσουμε για αυτό!

Μετά ο Δημήτρης Μπεκιάρης κάνει το απίστευτο.......Μέσω του periodista προαναγγέλλει άρθρο για την προηγούμενη Τετάρτη, όπου θα αποκάλυπτε τις "Δασκάλες του ψεύδους", μιλώντας για αποκάλυψη ονομάτων, κτλ.....Εκτός από απίστευτο, αυτή η προαναγγελία όχι βέβαια απλά δεν ταιριάζει σε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ (που δεν αμφιβάλλω ότι είναι) , θυμίζει Τριανταφυλλόπουλο και Κίτρινο Τύπο εντός και εκτός εισαγωγικών. Και ενώ το άρθρο, εντέλει δεν βγαίνει, βγαίνει ένα άρθρο με τίτλο "ειρηνευτικό", όπως θα διαβάστε ΕΔΩ, με τις επιθέσεις που έγιναν στον ίδιο τον Δημήτρη Μπεκιάρη, να απαντιούνται από τον ίδιο.  Και τέλος, να αναφέρω την περίπτωση του προφίλ στο facebook, 'Αντιδεξιός Αντιδεξιός", που κοινοποιεί άρθρα του periodista , και φαίνεται ότι είναι μέλος της ομάδας, που σε ομάδες στο κοινωνικό δίκτυο συμπλέκεται με συντρόφους, με γλώσσα που πιο πολύ ταιριάζει σε μουρούτεια προφίλ, και όχι σε αριστερά!

Παρόλα αυτά, θεωρώ, ότι όσο δίκιο και να έχουμε, οι κρίνοντες το periodista, neaellada, η ανάλωση φαιάς ουσίας, και ο αποκλειστικός συγκυριακός προσανατολισμός μας, στο τι κάνει, τι γράφει το τρολοπροφιλ τάδε, στον δημόσιο λόγο μας, στα κοινωνικά δίκτυα καταντά ανούσιος. Θεωρώ, ότι καμιά από τις 2 πλευρές δεν έχουμε την φιλοδοξία να "αλλάξουμε" τα μυαλά του απέναντι μας. Θεωρώ, ότι ο αντίπαλος τώρα είναι στο Μαξίμου, στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον γιατί ο αντίπαλος ενός αριστερού είναι ο αντίπαλος του λαού που θέλεις να εκπροσωπήσεις. Ο κύριος αντίπαλος ειναι αυτός

Υπάρχει πολιτικό θέμα, για κάποιους δείκτης προθέσεων κάποιων, στο θέμα της neaellada,, αλλά και αυτό ενώ μπορεί να σχολιαστεί δημόσια μία-δύο φορές, η ορθή αντιμετώπιση είναι αντί να φτιάχνουμε σενάρια (είχα φτιάξει και εγώ ένα που δεν έστεκε), σε ότι αφορά τα μέλη του κόμματος, να ανοίξουμε το όποιο θέμα στα όργανα του κόμματος.Επίσης μέγιστο πολιτικό θέμα είναι, να έχουμε αντιρρήσεις έντονες, τρομερά ερωτήματα που αφορούν το κόμμα, και να μην φτάνουν ποτέ εκεί, και να περιοριζόμαστε στο facebook. Όσο δεν το κάνουμε, και περιοριζόμαστε με δημόσιες αντιπαραθέσεις, μάλλον απλά καλύπτουμε τον "ελεύθερο" μας χρόνο, παρά θωρακίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ από καταστάσεις. Το 90% του κόμματος, δεν έχει ιδέα για ότι γράφω τώρα! Αν θεωρούμε, ότι καλώς το κόμμα δεν ασχολείται, και δεν συμβάλλουμε ώστε να το κάνει, σωστ'α δίνουμε προς τα έξω την εικόνα, ότι είμαστε απλά οι "γκρινιάρηδες" της Αριστεράς, που κρίνουν αλλά δεν αντιπροτείνουν!  

Εγώ προσωπικά, θα χρησιμποιήσω τα όργανα του κόμματος, ζητώντας κάποιες απαντήσεις. Επίσης προσωπικά θεωρώ ότι είμαι ταγμένος, με τον δικό μου, υποκειμενικό, λάθος ή σωστό τρόπο, στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργατών, της νεολαίας, της χώρας, και 1 ώρα που έφαγα για το παραπάνω κείμενο, πολύ ήταν για τώρα!
Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...