Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

Και όπως είναι "φυσικό" απαλλάσσονται τα εκκλησιαστικά ακίνητα από τον ΕΝΦΙΑ

Η είδηση δεν αποτελεί έκπληξη, αφού και το χαράτσι ακινήτων που ερχόταν μέσω της ΔΕΗ, δεν αφορούσε τα εκκλησιαστικά ακίνητα.  Όπως μας ενημερώνει το Υπουργείο Οικονομικών από τον προηγούμενο Ιανουάριο "απαλλαγή από το φόρο των ιδιοκτησιών που ανήκουν στην εκκλησία ή σε εταιρείες (ΝΠΙΔ) που δηλώνουν φιλανθρωπικό, αθλητικό ή πολιτιστικό έργο. "

Και για να μην κατηγορηθούμε για άκριτη επίθεση κατά της εκκλησίας, τα εκκλησιαστικά ακίνητα δεν είναι μόνο ναοί και ευαγή ιδρύματα αλλά εκατοντάδες κτίρια που ανήκουν σε μοναστήρια και μητροπόλεις που τα εκμισθώνουν σε ιδιώτες έναντι χρηματικού τιμήματος! Ούτε για αυτή την κατηγορία δεν προβλέπεται η καταβολή του ΕΝΦΙΑ, την ίδια ώρα που άνεργοι, χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι επιβαρύνονται κανονικά!

Για το συγκεκριμένο θέμα, σωπαίνει και το φιλομνημονιακό νεοφιλελεύθερο μπλοκ της ελληνικής κοινωνίας που αν ήταν νορμάλ νεοφιλελεύθεροι θα διαμαρτυρόντουσαν. Αλλά βέβαια και για αυτούς, οι φταίχτες είναι οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστές και όποιος σηκώνει κεφάλι ενάντια στην κυβέρνηση. 


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...