Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Η δεύτερη Χρεοκοπία της Αργεντινής έκαψε τα σενάρια και ξεχάστηκε πολύ γρήγορα!

Η δεύτερη Χρεοκοπία της αργεντινής ξεχάστηκε πολύ γρήγορα καθώς δεν μας έδωσε  εικόνες καταστροφών βίας και λεηλασιών. Αντίθετα η ζωή  όλων συνεχίστηκε κανονικά τίποτα δεν άλλαξε. Λίγες εβδομάδες μετά η Αργεντινή καλεί τους  “κουρεμένους” δανειστές του επιθυμούν να πληρωθούν στο Μπουένος Άιρες! Σε εθελοντική βάση.

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα της θα προτείνει στους ιδιώτες πιστωτές η καταβολή του χρέους της στο εξής να γίνεται στο οικονομικό κέντρο του Μπουένος Άιρες, προκειμένου να παρακάμψει το πάγωμα από την αμερικανική δικαιοσύνη των ληξιπρόθεσμων οφειλών της.
“Για την διασφάλιση της καταβολής στους πιστωτές που δέχθηκαν τις αναδιαρθρώσεις χρέους του 2005 και του 2010, η τράπεζα Banco Nacion έχει οριστεί να αντικαταστήσει την Bank of New York Mellon, χωρίς να προδικάζεται τι θα αποφασίσουν οι ομολογιούχοι. Είναι ένα μέτρο που βασίζεται σε εθελοντική βάση”, δήλωσε η πρόεδρος της Αργεντινής προσθέτοντας ότι σχετικό νομοσχέδιο στάλθηκε στο Κογκρέσο.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη μεταφορά της καταβολής των ληξιπροθέσμων οφειλών του δημοσίου από το οικονομικό κέντρο της Νέας Υόρκης σε εκείνο του Μπουένος Άιρες.
“Οι ομολογιούχοι θα μπορούν να επιλέξουν να αλλάξουν εθελοντικά τα χρεόγραφά τους εκπεφρασμένα σε ξένο νόμισμα με τίτλους που εκδίδονται βάσει της νομοθεσίας της Αργεντινής”, δήλωσε σε ομιλία της από το προεδρικό μέγαρο που μεταδόθηκε από τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.
Η τελευταία καταβολή του χρέους της Αργεντινής στους ιδιώτες πιστωτές, 539 εκατομμύρια δολάρια, έχει παγώσει από τις 26 Ιουνίου σε λογαριασμό της Bank of New York, με απόφαση του αμερικανού δικαστή Τόμας Γκρίζα.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...