Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Αέρα νίκης με +4% για τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η φιλοσαμαρική Alco


Το σταθερό προβάδισμα που διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νεάς Δημοκρατίας καταγράφει νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1 με 3 Σεπτεμβρίου κατά το οποίο κυριάρχησε στην επικαιρότητα το θέμα της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με την Τρόικα στο Παρίσι, αλλά και οι νέες ρυθμίσεις και αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η οποία θα δημοσιευθεί ολόκληρη την Πέμπτη, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 3,6% της Νέας Δημοκρατίας και με 4% στην Αναγωγή της Πρόθεσης Ψήφου επί των εγκύρων.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,5% με τη ΝΔ να φθάνει στο 21,7% και τη Χρυσή Αυγή σταθερά τρίτη με 7,3%. Τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ παραμένουν αρκετά χαμηλά, καθώς, συγκεντρώνει 4,3%, ενώ η ΔΗΜΑΡ είναι στο όριο για να μπει στη Βουλή με 2,3%. Αναφορικά με τα υπόλοιπα κόμματα το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,6%, το Ποτάμι 3,7%, οι ΑΝΕΛ 3,5%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 28,1 % με τη ΝΔ να έχει 24,1% και την Χρυσή Αυγή 8,1%.
Τα υπόλοιπα κόμματα:
  • ΚΚΕ 5,1%
  • ΠΑΣΟΚ 4,8%
  • Ποτάμι 4,1%
  • ΑΝΕΛ 3,9%
  • ΔΗΜΑΡ 2,6%


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ Α.Α.: Εννέα ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, η εταιρεία έβρισκε ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ ανερχόταν στο +1,4% (πραγματική διαφορά Ευρωεκλογών +4%). Κάνοντας τους ανάλογους υπολογισμούς, μπορούμε να υπολογίσουμε την πραγματική διαφορά στην παρούσα φάση (η οποία συγκλίνει με τα ευρήματα της Palmos Analysis, εταιρία που άγγιξε σε όλες της τις έρευνες και με ακρίβεια τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου).


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...