Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ο 70χρονος που πέθανε στην ουρά για τον ΕΝΦΙΑ, οι ευθύνες και ο "συμπολίτης"!


Του Σπύρου Γουδέβενου   

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος του 70χρονου, την ώρα που περίμενε σε ουρά τράπεζας για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Φωτεινή Κρεωνίδου παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας, την οποία ανέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του άτυχου 70χρονου και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για τυχόν παραλείψεις που οδήγησαν στο θάνατό του.

Όπως επιβεβαιώθηκε από την Εισαγγελία, ο άντρας είχε προσέλθει στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επί της οδού Γρ. Λαμπράκη στην Τούμπα, με σκοπό να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ. Γύρω στις 11 το πρωί κι ενώ ανέμενε ήδη περί τη μιάμιση ώρα στην ουρά για να εξυπηρετηθεί, αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε.

Ξεπερνάω την κριτική που έκανα χθες, σε όσους έσπευσαν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, όχι υπαναχωρώντας στην άποψη μου, αλλά γιατί πιστεύω ότι χάθηκε άδικα ένας άνθρωπος, και στέλνω και τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του. Κανείς δεν του αξίζει να πεθάνει σε μία ουρά και πολύ περισσότερο για μία ουρά για αποπληρωμή ενός ληστρικού φόρου, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ.

Τα διορθωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, βγήκαν στις 22/9, μία εβδομάδα πριν την προθεσμία της πληρωμής της πρώτης δόσης. Επίσης είναι γνωστό, ότι μισθοί και συντάξεις καταβάλλονται στα τέλη ή στις αρχές του μήνα. Με λίγα λόγια, σε μία κοινωνία που δουλεύουν πολύ λίγοι πλέον, με τσεκουρεμένους μισθούς και συντάξεις λίγοι είχαν λεφτά "σακουλιασμένα" για να πληρώσουν τον φόρο πριν την τακτική, μηνιαία τους πληρωμή. Δηλαδή, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Χαρδούβελης έβαλαν 3-4 εκατομμύρια κόσμου να πληρώσουν σε διάστημα 2-3 ημερών....

Αδιανόητο!

Ο Εισαγγελέας που θα παρέμβει, καλό θα ήταν να αναζητήσει τις ευθύνες από την ληστρική συμμορία που κυβερνά την χώρα, ακριβώς για τον παραπάνω λόγο. Εξάντλησαν εκατομμύρια Έλληνες όχι μόνο οικονομικά, όπως κάνουν τα τελευταία χρόνια, αλλά και σωματικά!

Και βέβαια, υπάρχει ο παράγοντας της συναισθηματικής φόρτισης του ατόμου, που ξέρει ότι πληρώνοντας τον ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να στερηθεί ένα πιάτο φαγητό, αν και θεωρώ τεράστια πράξη βλακείας να μένεις νηστικός, για να πληρώσεις ένα απαράδεκτο χαράτσι. Αλλά η Παιδεία, λείπει από τον Ελληνικό λαό γενικότερα, και αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης είναι και αυτές οι τραγικές περιπτώσεις "επιλογών"!

ΥΓ: Σήμερα, περνώντας από μία τράπεζα να πληρώσω μία δόση δανείου της μαμάς (στο μηχάνημα ευτυχώς) έπιασα την κουβέντα με έναν μεσήλικα συμπολίτη μας, παρουσία μίας κυρίας που δεν είχε άποψη και δεν μίλαγε, και το αντικείμενο ήταν ο ΕΝΦΙΑ. Πολύ γρήγορα η συζήτηση πήγε στις ευθύνες της κυβέρνησης (την πήγα είναι η αλήθεια), για τις οποίες συμφώνησε ο συμπολίτης. Και αφού είπα (νόμιζα ο άνθρωπος) ότι τα βρήκαμε, ότι απαιτούνται εκλογές για να πέσει η κυβέρνηση, μου λέει ο συμπολίτης......."Όχι εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει αυτά που λέει, έχει μετατοπιστεί στο κέντρο"...(Εκεί είπα κριτική από τα αριστερά καλοδεχούμενη είναι, αλλά μου ήρθε η τουβλιά γρήγορα....) και συνεχίζει ο συμπολίτης.."Κυβέρνηση εθνικής ενότητες, με προσωπικότητες"....(εντάξει λέω, βλέπει Τράγκα)

Και του απαντάω...."Με ποιους;; με αυτούς που χρεοκόπησαν την χώρα;; Μαζί με τον Τσίπρα, και Σαμαράς και Βενιζέλος;;"

Και παίρνω την απάντηση..."Όχι με Σαμαρά, αλλά μία κυβέρνηση με προσωπικότητες όπως ο Καρατζαφέρης, ο Μάνος, ο Θεοδωράκης που είναι νέος...."

Εκεί έληξα την κουβέντα...."Μαλακίες λες.....Πες ότι θα ξαναψηφίσεις Νέα Δημοκρατία, και άσε τις παπαριες"


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...