Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Επιτέλους! Επιστρέφει ο Πρετεντέρης για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους


Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Να γυρίσει ο Γιάννης για να βρει ένα μέρος να πηγαίνει ο Βορίδης τα δευτερόβραδα.

Ευτυχώς που βγήκε το δελτίο τύπου, γιατί τα φίδια που με ζώνανε από καιρό είχαν αρχίσει να αραδιάζουν τα αυγά τους στο τριχωτό της κεφαλής μου. Την επόμενη Δευτέρα επιστρέφει- επιτέλους!- η «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη κι όπως μας πληροφορεί το δελτίο, εντός τους έτους θα κλείσει τις 500 εκπομπές. Χριστέ κι Απόστολε! Σε λίγο θα κυκλοφορούν ανάμεσά μας άνθρωποι που θα έχουν δει πεντακόσιες εκπομπές του Πρετεντέρη! Όντα απόκοσμα, παραλοϊσμένα, με χαίνουσες πληγές στην ψυχή και στο σώμα. Στην Κρήτη λένε ότι, αν μάθεις απέξω τον «¨Ερωτόκριτο», παίρνεις για πάντα τα βουνά. Στην Αθήνα λένε ότι, αν δεις πεντακόσιες «Ανατροπές», ψηφίζεις για πάντα Νίκο Μπίστη.
Να γυρίσει ο Γιάννης για να βρει ένα μέρος να πηγαίνει ο Βορίδης τα δευτερόβραδα. Τρεις μήνες γυρνάει ανέστιος ο δελφίνος, σαν τις Ερινύες τον κυνηγούν τα στερητικά σύνδρομα, σπρώχνοντας τον σε ακραίες συμπεριφορές. Παραφρόνησε από τη στέρηση ο υπουργός και θερίζει ό, τι βρει μπροστά του, μαστογραφίες, μαγνητικές, τεστ- παπ, μέχρι και στη δακτυλοσκόπηση του προστάτη έβαλε φραγή. Λίγο ακόμη να αργούσε η «Ανατροπή», θα μας έκοβε και τους καθετήρες.
Να γυρίσει ο Γιάννης, για να ξανακουστεί ο φιμωμένος Θεόδωρος Πάγκαλος. «Γμτ... κέρατο σας μ@λ@κες, να σας κοπεί ο αναπαραγωγικός μυς, να πιάσει φωτιά η απόληξη του παχέως εντέρου σας!» και άλλα παρόμοια, που κάποτε θα διδάσκονται στα πανεπιστήμια της αλλοδαπής ως υπόδειγμα ήπιου πολιτικού λόγου. Να βγει η Σώτη Τριανταφύλλου από την οθόνη σαν το κοριτσάκι του "The Ring" και να μας τραβήξει το αυτί από τη ρίζα: «Αν ψηφίσετε, λαϊκάντζες, τους λαϊκιστές, θα επιστρέψουμε στην εποχή των ανθρωποθυσιών και της ανθρωποφαγίας. Θα μας φάνε τα σπλάχνα, δηλαδή».
Να γυρίσει ο Γιάννης, για να βγει ο Βενιζέλος να μας πει ότι κουβαλάει τον σταυρό του μαρτυρίου, με την ίδια άνεση που εμείς κουβαλάμε τα σταυρουδάκια της βάφτισης. Να βγει ο Ψαριανός να δηλώσει ότι ο Κουβέλης είναι ένα τελειωμένο ραμολί, παρόλα αυτά θα ήταν ένας υπέροχος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Να βγούνε οι θεατράνθρωποι για να πούνε ότι η κρίση δεν είναι οικονομική, είναι πολιτιστική κι ότι εντέλει υπεύθυνη για όλα είναι η νεοελληνική decadence. Τι ακριβώς είναι η νεοελληνική decadence δεν το γνωρίζω, νομίζω όμως ότι δεν το γνωρίζουν ούτε οι θεατράνθρωποι.
Πριν απ' όλους αυτούς, όμως, πρέπει να βγει στην «Ανατροπή»¨ο Θεοδωρικάκος της GPO, γιατί το πράγμα με τις δημοσκοπήσεις έχει ξεφύγει εντελώς. Δείχνουνε τον ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις, πέντε, έξι μονάδες μπροστά, δείχνουνε τριάντα μονάδες διάφορα στην παράσταση νίκης, δείχνουνε ότι ο Σαμαράς χάνει ακόμη και σε εκείνο το ανόητο ερώτημα περί πρωθυπουργικής καταλληλότητας. Να βγούνε ο Θεοδωρικάκος με τον Πρετεντέρη να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Στα όρια του στατιστικού λάθους (+-15%) είναι η διαφορά, γατάκια. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει κανέναν, «Οι ανακοινώσεις του Τσίπρα είναι ξετσίπωτα ψέματα και να τον αλείψουμε με πίσσα και πούπουλα και την πίσσα να την αγοράσουμε από τον Μπόμπολα», απάντησε το 123% του δείγματος. Ναι, ρε, ήταν τόσο σφοδρό το αντιτσιπρικό μένος που αναγκαστήκαμε να φέρουμε δείγμα και από το εξωτερικό.
Κλείνουμε με μία αποκάλυψη: Η «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη θα ξεκινήσει οσονούπω διεθνή καριέρα. Θα προβάλλεται στο Αμερικάνικο Animal Planet, στην ενότητα «Αγέλες θηρίων από κάθε γωνιά του πλανήτη».


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...