Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Κουκουλοφόρος με αστυνομική ταυτότητα, εντοπίστηκε στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην χθεσινή πορεία, στο Κερατσίνι!

«Ο φασισμός με στολή χτύπησε στο Κερατσίνι» κατήγγειλε ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος για τα επεισόδια που σημειώθηκε στη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Στη διάρκεια των επεισοδίων, σημειώθηκαν τραυματισμοί -μεταξύ αυτών και τρεις φωτορεπόρτερ- και δεκάδες προσαγωγές, εκ των οποίων 63 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.


Τα επεισόδια άρχισαν πολύ νωρίς, περίπου στις 18:30, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα η Παναγή Τσαλδάρη είχε πια γεμίσει κόσμο.

Από τις 16:00 τα πρώτα αντιφασιστικά μπλοκ είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται με συνθήματα: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί». Στη συγκέντρωση συμμετείχαν όλες οι οργανώσεις της Αριστεράς, η ΚΕΕΡΦΑ, σωματεία, δημοτικές κινήσεις, μαθητικές συνελεύσεις, μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς και το ΠΑΜΕ που διαδήλωσε ξεχωριστά.

Μεμονωμένοι κουκουλοφόροι που κινούνταν στο πλάι της βιτρίνας προκάλεσαν τα επεισόδια σπάζοντας βιτρίνες τραπεζών, υποκαταστημάτων κινητής τηλεφωνίας και ενό ΚΕΠ. Ακολούθησε η επέμβαση της αστυνομίας. Αντρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, ενώ έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα η πορεία να χωριστεί στα τρία. Ακολούθησαν οδομαχίες σε στενά του Κερατσινίου.

Στη διάρκεια των επεισοδίων σημειώθηκαν τραυματισμοί, μεταξύ αυτών και τριών φωτορεπόρτερ, καθώς και ενός μέλους του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, που νοσηλεύεται με τραύματα στο κεφάλι και κάταγμα στο χέρι.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος κατήγγειλε τα επεισόδια, δηλώνοντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ότι «ο φασισμός με στολή χτύπησε στο Κερατσίνι». Ο ίδιος μίλησε για «30 μαυροφορεμένα ασφαλιτάκια» που χτυπούσαν τον κόσμο, ενώ οι ένστολοι παρακολουθούσαν άπραγοι.


Συγκεκριμένα δήλωσε ότι τα όσα συνέβησαν: «Μια πολη που την καίνε οι φασίστες για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο και τώρα φόραγαν στολές. Σε μια μεγαλειώδη πορεία που ήθελε να τιμήσει τη μνήμη του Παύλου, και αυτό φαίνεται τους ενόχλησε, και της την έπεσαν με δύο τρόπους: 30 ασφαλιτάκια μαυροφορεμένα χτυπούσαν τον κόσμο και οι μπάτσοι τους κοιτούσαν, και όταν έγινε προσπάθεια να προστατευθεί η πορεία, τελείως απρόκλητα τα ΜΑΤ έπεσαν πάνω στον κόσμο. Ήθελαν να κάψουν την πόλη. Ήθελαν να φοβίσουν την πόλη. Κι αυτό το έκαναν οι φασίστες με στολή, κι ας μου κάνουν μήνυση. Ο φασισμός με στολή χτύπησε στο Κερατσίνι και πρέπει να τους μαζέψουν. Αν δεν τους μαζέψουν, θα τους μαζέψουμε εμείς. Το λέει η πόλη του Παύλου».

Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία μέλους του ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας στην Εφημερίδα των Συντακτών, μέλη από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ απέσπασαν από κουκουλοφόρο αστυνομική ταυτότητα, την ώρα που αυτός συμμετείχε στην επίθεση στο ΚΕΠ. Η ταυτότητα έχει κρατηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου.

Στη διάρκεια των επεισοδίων, η αστυνομία προχώρησε σε 73 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 64 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στη διάρκεια της νύχτας, περίπου 100 άτομα πραγματοποίησαν έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προσαχθέντες.

Πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...