Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Μόνο στην «Εφ.Συν.»: Το Μαξίμου καθοδηγούσε τη Χ.Α.

www.efsyn.gr


Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού είχε απευθείας γραμμή με τον Ηλία Κασιδιάρη, στον οποίο έδινε οδηγίες πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος.

Ο άνθρωπος που έλυνε και έδενε στο μέγαρο Μαξίμου μέχρι την αποκάλυψη του βίντεο με τονΚασιδιάρη, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και πρώτος τη τάξει σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο πολύς Τάκης Μπαλτάκος δεν περιοριζόταν στις κοινωνικές επαφές και τα κουτσομπολιά με τους χρυσαυγίτες που φιλοξενούνταν σε γραφείο απέναντι από το δικό του.

Οπως αποκαλύπτεται από τα μηνύματα που έστελνε στον Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Μπαλτάκος λειτουργούσε ως άτυπος καθοδηγητής των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και είχε κατορθώσει να λειτουργεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης ως παράρτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μπαλτάκος εμφανίζεται να περνά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να δίνει εντολές για το πώς θα ψηφίσουν οι χρυσαυγίτες, σε ζητήματα που διαίρεσαν την τότε τρικομματική κυβέρνηση.

Μάλιστα, δεν παραλείπει να επιβραβεύσει τους χρυσαυγίτες για την απαράδεκτη στάση τους μέσα στην αίθουσα της Βουλής, ενθαρρύνοντας τους τραμπουκισμούς τους.

* Αναλυτικά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψαρρά, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου.


Και μερικά στοιχεία από http://alterthess.gr

Στενός συνεργάτης του Κασιδιάρη, ονόματι Ζούμπος, στέλνει μηνύματα στον εκπρόσωπο τύπου της οργάνωσης και όλα αναφέρονται στον Τάκη Μπαλτάκο. Σε ένα πρώτο μήνυμα στις 5 Φεβρουαρίου 2013 ο Ζούμπος ειδοποιεί τον Κασιδιάρη: «Μόλις πέρασε από γραφείο Τάκης Μιχαλόλιας και Τάκης Μπαλτάκος». Ο αδερφός του Νίκου Μιχαλολιάκου δηλαδή και γνωστός ποινικολόγος επισκέπτεται μαζί με τον Τάκη Μπαλτάκο τη Χρυσή Αυγή.

Ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον έχει το δεύτερο μήνυμα στις 25 Φεβρουαρίου 2013. «Με είπε Μπαλτάκος ότι αύριο 12:00 στην Επιτροπή για τα ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 του Ρουπακιώτη πρέπει να είμαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χεριών. Επίσης μου’πε για Πέμπτη την τροπολογία των 85 για γένος στις Στρατιωτικές Σχολές. Του’ πα είμαστε ενήμεροι!».

Το τρίτο μήνυμα έχει τον ίδιο αποστολέα και αποδέκτη τον Κασιδιάρη στις 17 Μαΐου 2013. «Πέρασε Μπαλτάκος και είπε να δώσουμε συγχαρητήρια σε Ηλιόπουλο. Τα συγχαρητήρια έρχονταν λίγα λεπτά μετά τις αθλιότητες του Ηλιόπουλου από το βήμα της Βουλής, εξαιτίας των οποίων αναγκάστηκε ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης να τον απειλήσει ακόμα και με το φρουρό της Βουλής.


Όσοι μιλούσαμε από την αρχή για σύνδεση παρακράτους-ΧΑ-ΝΔ θεωρούμασταν γραφικοί και αστείοι.Είμαι σίγουρος ότι η διαταγή για να δυναμιτίσουν πέρυσι την κατάσταση οι νεοφασίστες με την επίθεση στο ΠΑΜΕ στο Πέραμα αλλά και την δολοφονία Φύσσα δόθηκε από τον ίδιο τον Σαμαρά μέσω Μπαλτάκου απλά δεν υπολόγιζαν ότι θα πιαστεί ο Ρουπακιάς χωρίς να μπορούν να αμφισβητήσουν την δολοφονία.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...