Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Λαγός αποκαλύπτεται σε ηχητικό ντοκουμέντο - Η ΧΑ πίσω από την επίθεση στο Πέραμα


Από tvxs.gr

Επιβεβαιώνεται ότι πίσω από τη δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, πριν ένα χρόνο, βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών(www.efsyn.gr), που δημοσιεύει συνομιλία του Γιάννη Λαγού με στέλεχος του νεοναζιστικού κόμματος στην περιοχή. Ο Λαγός ακούγεται να λέει «βγήκαν οι δικοί μας και τους λιώσανε».

Στo ηχητικό απόσπασμα, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία σχετικά με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής ο Γιάννης Λαγός συνομιλεί με το τοπικό στέλεχος της οργάνωσης Σωτήρη Δεβελέκο αμέσως μετά τα γεγονότα στο Πέραμα.
Ο Λαγός –βουλευτής και τομεάρχης Πειραιά της ΧΑ- στη συνομιλία φαίνεται να γνωρίζει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την αιματηρή επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ από μέλη της Χρυσής Αυγής ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «βγήκαν οι δικοί μας και τους λιώσανε».

Η συγκεκριμένη συνομιλία, από την οποία αποδεικνύεται ο καθοδηγητικός ρόλος του Γιάννη Λαγού, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 12ης προς 13η Σεπτεμβρίου του 2013 και ώρα 00:37. Σ' αυτήν οι δύο άνδρες υπερηφανεύονται για την επίθεση που πραγματοποίησε μια ομάδα χρυσαυγιτών (περίπου 20 άτομα) εναντίον 45 ατόμων που είχαν βγει για αφισοκόλληση, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρης Πουλικογιάννης.

Στο τέλος της κουβέντας των δύο ανδρών φαίνεται και η εκ των άνωθεν καθοδήγηση που υπήρχε στο κόμμα, αναφέρει η εφημερίδα, καθώς ο Λαγός διέταξε το τάγμα εφόδου να διαλυθεί και να πάει ο καθένας στο σπίτι του, ενώ ο συνομιλητής του (ο οποίος σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή) συμφώνησε λέγοντας: «Ε, μην τσιμπήσουν και κάνα δικό μας και έχουμε άσχημο τέλος».

Η συνομιλία

«-Λαγός: ... Βγήκανε για να σβήσουνε συνθήματα και τους πετύχανε φίλε. Δέκα αυτοκίνητα με 4 και με 5 άτομα, ισοπεδοθήκανε και τα 45 άτομα που ήτανε εκεί πέρα, τους λιώσανε, τους λιώσανε.

-Δεβελέκος: Ε, ρε που... μου.

-Λαγός: Ήτανε και ο πρόεδρος της Ζώνης κάτω που το παίζει εκεί πέρα ξέρειςο πρόεδρος και καλά της Ναυπηγοεπισκευαστικής της Ζώνης, τον λιώσανε και αυτόν και του λέει ο Τάσος: άντε μείνε στο σπίτι σου την επόμενη φορά για να τελειώνουμε. Αυτά που ξέρατε τελειώσανε...Τους λιώσανε φίλε, 45 άτομα, δεν ξέρανε λέει από που να φύγουνε, τους βαράγανε 10 λεπτά. ... και όπως ήταν ένα κομβόι δέκα αυτοκίνητα τους κατεβάσανε κάτω απ' τα αυτοκίνητα και τους ισοπεδώνανε, τους σπάγαν τα αμάξια, τους βαράγανε.

-Δεβελέκος: Ω, ρε φίλε, τι λες τώρα.

-Λαγός: φάγανε πολύ, πολύ ματσούκι. Και χτύπησε μονάχα ο Αντωνάκης από εμάς που είναι στο πενταμελές, έφαγε μια πέτρα λέει από μακριά που του ρίξανε, τίποτα άλλο, ούτε χέρια ούτε τίποτα.

-Δεβελέκος: Πω, πω ρε που... Και Νίκαια;

-Λαγός: …Εντάξει Νίκαια δεν ήταν σοβαρό, είχαν βγει 6-7 άτομα, τους πήραν οι δικοί μας από πίσω, παράτησαν τις μπογιές και τρέχανε οι άλλοι... Το πολύ έγινε εδώ στο Πέραμα, έγινε Κόλαση σου λέω φίλε, έγινε ισοπέδωση, ισοπέδωση...

....

-Δεβελέκος: για να σβήσουνε συνθήματα τώρα βγήκανε 45 άτομα, α ρε...

-Λαγός: Και βγήκανε οι δικοί μας 18, 18-20 πόσοι ήτανε και τους λιώσανε, τους λιώσανε.

...

-Λαγός: Να πούνε να φύγουνε τώρα εντάξει;

-Δεβελέκος: Ε, μην τσιμπήσουν και κάνα δικό μας και έχουμε άσχημο τέλος.»


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...