Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Τρίτο μνημόνιο πρότεινε ο Μάριο Ντράγκι


     Η φωτογραφία είναι του www.jodigraphics.netΑπό www.efsyn.gr

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τέθηκε υπέρ της εφαρμογής ενός νέου προγράμματος, ενώ από την πλευρά του ο Γκίκας Χαρδούβελης εξέφρασε την αντίθεσή του.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι πρότεινε την εφαρμογή ενός τρίτου μνημονίου στην Ελλάδα, με το σκεπτικό ότι «αυξάνεται η ρευστότητα και διευκολύνονται οι τράπεζες».

Το συγκεκριμένο θέμα έθεσε ο κ. Ντράγκι κατά τη συνάντησή του, το βράδυ της Πέμπτης στο Μιλάνο, με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Χαρδούβελης μετέφερε στον πρόεδρο της ΕΚΤ την αντίθεση της κυβέρνησης για την εφαρμογή και νέου προγράμματος.

Τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η άποψη της ΕΚΤ είναι πως με ένα νέο πρόγραμμα, θα μπορεί η ΕΚΤ να δέχεται τα χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης ελληνικά ομόλογα, ως εγγύηση για να παρέχεται ρευστότητα στις τράπεζες. Αυτήν τη στιγμή, η ρευστότητα που παρέχεται από την ΕΚΤ στην ελληνική αγορά μέσω των ομολόγων ανέρχεται σε 44,6 δισ. ευρώ.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι πριν την έναρξη του άτυπου Eurogroup στο Μιλάνο, υπήρξε συνάντηση των 11 υπουργών Οικονομικών, με αντικείμενο τον φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Οι θέσεις της ελληνικής πλευράς, είναι ότι η φορολογία στα παράγωγα προϊόντα επί των κρατικών ομολόγων δημιουργεί προβλήματα, διότι επηρεάζει τη ρευστότητα, ενώ, επίσης, πρέπει να διαχωριστούν οι αντισταθμιστές από τους κερδοσκόπους.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...