Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Το χέρι στην τσέπη για σημαντικές ιατρικές εξετάσεις


Ψαλιδίζονται από σήμερα οι διαγνωστικές εξετάσεις για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση των γιατρών του οργανισμού
Μπροστά στο στόχο του περιορισμού των δαπανών, με αυστηροποιημένα κριτήρια θα συνταγογραφούνται πλέον βασικές εξετάσεις, όπως το τεστ ΠΑΠ, το οποίο δεν θα δικαιολογείται για γυναίκες μικρότερες των 21 ετών και μεγαλύτερες των 65, ενώ ο έλεγχος θα ενδείκνυται πλέον κάθε τριετία.

Η μαστογραφία θα γίνεται μόνο για γυναίκες άνω των 40 ετών, ενώ εξετάσεις για τον καρκίνο του προστάτη δεν θα δικαιολογούνται σε άνδρες κάτω των 40 και άνω των 75 ετών.
Σταματούν επίσης οι μαγνητικές εξετάσεις, ως πρώτος έλεγχος, σε κάθε περίπτωση χρόνιας αυχεναλγίας και ακόμα και με ιστορικό κακοήθειας, αφού πρώτη εξέταση ορίζεται η ακτινογραφία.
Η εξέταση για καρκίνο του προστάτη δεν θα δικαιολογείται πλέον σε άνδρες κάτω των 40 ετών και άνω των 75 και σε όσους έχουν βαριές συνυπάχουσες νόσους. Θα δικαιολογείται σε άνδρες άνω των 50 ετών, σε άνδρες μεταξύ 45 και 50 ετών εφόσον έχουν πατέρα ή αδελφό που έχει προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών και σε άνδρες 40 με 45 ετών εφόσον έχουν πολλαπλούς συγγενείς που έχουν προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών.
Το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις περιλαμβάνει και την υποβολή συγκεκριμένου ποσού ανά μήνα που θα δικαιολογεί το κάθε διαγνωστικό κέντρο και εργαστήριο, ανάλογα με τον πληθυσμό, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που είχε το προηγούμενο έτος.
Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να ρωτούν τα διαγνωστικά κέντρα, αν μπορούν να τους δεχτούν ή αν έχουν συμπληρώσει το πλαφόν.
thepressproject.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...