Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Τσίπρας στο CNBC: «Στην Ελλάδα θα γίνουν εκλογές στις αρχές του 2015» (video)


Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στο δίκτυο CNBC. Η συνέντευξη δόθηκε στο περιθώριο του φόρουμ του Ambrossetti Club στη λίμνη Κόμο και ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να περάσει ένα μήνυμα προς την Ευρώπη. «Δεν αποτελούμε απειλή για την Ευρώπη αλλά την πρόκληση για να αλλάξει η πολιτική», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε για ακόμη μια φορά "κούρεμα" μεγάλου μέρους του χρέους μέσω μίας Ευρωπαϊκής Συνόδου στο πρότυπο αυτής του 1953 για τα χρέη της Γερμανίας.
Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε επίσης και για το πρόγραμμα που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση, το οποίο χαρακτήρισε ως «πρόγραμμα καταστροφής». «Έχουμε χάσει ήδη το 25% του ΑΕΠ μας και η ανεργία έχει φθάσει στο 29%, πράγμα ανεπίτρεπτο για ευρωπαϊκή χώρα», υπογράμμισε, ενώ έθιξε και το κομμάτι της ανάπτυξης. «Το πρόγραμμα της τρόικα θέλει ετησίως να παράγοντα πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% ώστε να αποπληρώνονται οι τόκοι των δανείων. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον και υπό αυτούς τους όρους δεν μπορεί να υπάρξει διατηρήσιμη ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.
Ερωτηθείς για το εάν η χώρα πρέπει να έχει πρόωρες εκλογές και αλλαγή κυβέρνησης ο ίδιος απάντησε ότι «αυτό που χρειάζεται είναι αλλαγή πολιτικής. Πρέπει να υπάρξει μία νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα αναδιαπραγματευτεί με τους εταίρους μας τους όρους». Μάλιστα, ο ίδιος προέβλεψε ότι η χώρα θα έχει πρόωρες εκλογές στις αρχές του 2015 λόγω της αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και τόνισε ότι αυτή η πολιτική αλλαγή δεν είναι απειλή για την Ευρώπη, αλλά πρόκληση για κοινές ευρωπαϊκές λύσεις στα κοινά προβλήματα
koutipandoras.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...