Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Απέλυσαν τον Γυμνασιάρχη της Σχολής Μωραϊτη επειδή στήριξε Ρωμανό και Γρηγορόπουλο;
Από τον ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Η Σχολή Μωραΐτη απέλυσε τον Γυμνασιάρχη Γιώργο Θαλάσση.

Ο Γιώργος Θαλάσσης ως γυμνασιάρχης είχε στηρίξει τόσο τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο όσο και τον Νίκο Ρωμανό και υπάρχουν αυτοί που συσχετίζουν την απόλυσή του με αυτή του την στάση.

Σύμφωνα με ανάρτηση του “δρομογράφου” η Σχολή είχε προσπαθήσει να τον απολύσει άλλη μία φορά πριν 2 χρόνια όταν είχε προχωρήσει σε δηλώσεις υποστήριξης προς τον Νίκο Ρωμανό.

Τώρα, τον απόλυσε λίγο πριν αρχίσει να εκδικάζεται η δίκη Γρηγορόπουλου σε δεύτερο βαθμό. Όπως και στην προηγούμενη δίκη θεωρείται κεντρικός μάρτυρας.

Η νομιμότητα της απόλυσης κρίνεται αύριο Δευτέρα 19 Ιανουαρίου από το ΠΥΣΔΕ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μεσογείων 324 στην Αγία Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι.

Μάλιστα, γίνεται και κάλεσμα ώστε να υπάρχει κόσμος αλληλέγγυος προς συμπαράσταση και άσκηση πίεσης.

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε, την απόλυση μεθόδευσε το δικηγορικό γραφείο Χοϊδά, το οποίο είχε παλιότερα αναλάβει να απολύσει και την καθηγήτρια που είχε πιάσει τον γιο του Σαμαρά να αντιγράφει.

Τι είχε δηλώσει στη δίκη Γρηγορόπουλου

“Ήταν ένα πολύ αγαπητό παιδί, που δεν μπορούσε να κάνει κακό. Αν έπαιζε σε θεατρικό έργο τον ρόλο του επιθετικού, θα ήταν πολύ κακός ηθοποιός…”

Μ’ αυτά τα λόγια είχε περιγράψει τον αδικοχαμένο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στο δικαστήριο της Άμφισσας ο διευθυντής της Σχολής Μωραΐτη Γιώργος Θαλάσσης, αποκρούοντας κάθε ισχυρισμό της υπεράσπισης των ειδικών φρουρών.

Όπως είχε τονίσει στο δικαστήριο ο διευθυντής του σχολείου, ο Αλέξανδρος “δεν είχε πολιτική άποψη, παρά το ότι είναι επιθυμητό παιδαγωγικά να έχουν τα παιδιά πολιτική άποψη”.

Ο Γ. Θαλάσσης είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για το παιδί, που ήταν πολύ δεμένο με την αδελφή του και μάλιστα πολλές φορές καθυστερούσε γιατί την περίμενε.

Ο Γιώργος Θαλάσσης είχε δεχτεί ερωτήσεις από τον Αλέξη Κούγια και για τον ανήλικο φίλο του Αλέξανδρου, Νίκο Ρωμανό, ο οποίος, αν και βασικός αυτόπτης, δεν είχε εμφανιστεί για να καταθέσει, και είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι “έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του στην κοινωνία και τους θεσμούς”.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...