Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Να τους ακούς τους ποιητές, θα έρθει η στιγμή που θα τους πιστέψειςΠέτρος Κατσάκος στο LEFT

Να τους ακούς τους ποιητές, θα έρθει η στιγμή που θα τους πιστέψεις. Θα έρθει η στιγμή που το ρολόι της ζωής θα έρθει να σημάνει την ώρα του καθενός που κάποτε πίστεψε στα αποστάγματα της σκέψης τους. Μπορεί να ξεγελάστηκες τόσες φορές στο παρελθόν. Όμως, γι αυτή σου την πλάνη μην ψέγεις τον ποιητή. Τον εαυτό σου κάκισε που πίστεψες σε άλλους κι όχι σε σένα. 

Δε φταίει ο ποιητής για όσους σε πλάνεψαν. Δικό σου και δικό μου είναι το λάθος. Εμείς είμαστε που σφάλαμε. Εμείς και το κακοκουρντισμένο μας ρολόι. Και οι δείκτες που έδειξαν σε λάθος ώρα. Δεν φταίει ο ποιητής για τις λαθεμένες μας στιγμές. Δεν φταίει για τις ήττες. Ούτε για την απογοήτευση. Ούτε για τα λυγισμένα γόνατα και τους κρεμασμένους ώμους φταίει αυτός. Ετοιμότητα ζήτησε. Εγρήγορση. Κάθε ώρα, κάθε μέρα. Και πριν αλλά και μετά. Ναι, τώρα είναι η δική μας ώρα. 

Μα ο χρόνος δεν σταματά. Τρέχει και μας καλεί να τρέξουμε μαζί του. Μας θέλει δίπλα του και αύριο. Όταν οι δείκτες του ρολογιού δείξουν και την επόμενη ώρα και όσες την ακολουθήσουν την δική μας ώρα. Δεν σταματά η ετοιμότητα. Δεν παγώνει. Θέλει συνέχεια. Γιατί αν δεν είμαστε και αύριο εκεί θα είναι σαν το σήμερα να μην ήρθε ποτέ. Θα είναι μονάχα μια μετέωρη στιγμή μέσα στο χρόνο. Δίχως συνέχεια θα είναι άκυρη αυτή η ώρα. «Να είμαστε έτοιμοι...» και για το αύριο. Ίσως ακόμα πιο μεγάλη να είναι η ανάγκη για την επόμενη ώρα. Για τις επόμενες ημέρες που θα ακολουθήσουν την «δική μας ώρα». Χωρίς εμάς εκεί το ρολόι θα γυρίσει και πάλι πίσω. Σε νέες ήττες, σε νέες απογοητεύσεις. Και τότε τα γόνατα θα φτάσουν ως το χώμα και οι ώμοι θα αγγίξουν τα γόνατα. Και δεν θα φταίει πάλι ο ποιητής. Εμείς θα είμαστε και πάλι οι φταίχτες. Εμείς που δεν ακούσαμε τι είχε να μας πει.

«Να είμαστε έτοιμοι...» και για την επόμενη μέρα. Τη μέρα που θα πρέπει μαζί να σπρώξουμε το χρόνο προς τα μπρος. Για να έρθει το αύριο. Το δικό μας αύριο που θα 'λεγε ο ποιητής. Για να μην μείνουμε πίσω. Για να μην έρθει και πάλι ένα αύριο δίχως την παρουσία την δική μας. Να μην ξεκόψουμε και πάλι από το μέλλον. Δεν είναι τίποτα μια Κυριακή, χωρίς μια Δευτέρα... 


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...