Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Σε συλλήψεις μετέτρεψε η κυβέρνηση Τσίπρα τις προσαγωγές διαδηλωτών του ΚΚΕ. Καταδικάζουν, ΚΚΕ και Λαϊκή Ενότητα


Η κυβέρνηση των αμερικανόδουλων υπερασπιστών του Τρούμαν μετέτρεψε τις προσαγωγές των δύο αγωνιστών του ΚΚΕ σε συλλήψεις. Την απάντηση θα την πάρει αύριο, στη μεγάλη συγκέντρωση στα Προπύλαια και στην πορεία στην πρεσβεία των Αμερικανών φονιάδων των λαών.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επίθεση των ΜΑΤ στο συλλαλητήριο εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίθεση των ΜΑΤ στο συλλαλητήριο εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ, με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, εναντίον του συλλαλητηρίου που είχε οργανωθεί από συνδικάτα, φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία. Το αποτέλεσμα ήταν δύο προσαγωγές και δύο τραυματισμένοι διαδηλωτές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες για αυτό το γεγονός. Όχι μόνο συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο εναντίον της Συρίας, με παροχή πλήθους διευκολύνσεων, παίρνοντας γι’ αυτό τα συγχαρητήρια του Αμερικανού πρέσβη, αλλά και επιδιώκει να διαφημίσει την προσήλωσή της στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, χτυπώντας άγρια διαδηλωτές και προστατεύοντας με πλήθος αστυνομικών δυνάμεων ένα άγαλμα – απολίθωμα του αιματοβαμμένου αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Ο λαός και η νεολαία βγάζουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης, δεν τρομοκρατούνται και θα δώσουν ακόμη πιο δυναμικό “παρών” στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών». 

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την επίθεση εναντίον των διαδηλωτών και απαιτεί την απελευθέρωση των συλληφθέντων

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά εναντίον των διαδηλωτών στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι και συνδικάτα στις 16 Απριλίου 2018 και είχε σαν αποτέλεσμα τραυματισμένους διαδηλωτές  και δυο προσαγωγές, που μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει, ότι είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης όχι μόνο γι αυτό το γεγονός αλλά γενικότερα για τη βία με την οποία αντιμετωπίζονται οι λαϊκές αντιδράσεις και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...