Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ - Καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ, απαιτούν την απελευθέρωση των δύο φοιτητών (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Έξω από τη ΓΑΔΑ  παραμένουν συγκεντρωμένοι φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι διαδηλώνοντας και απαιτώντας από την κυβέρνηση την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, μετά την επίθεση που δέχθηκαν το μεσημέρι από τις αστυνομικές δυνάμεις, όταν σε μια συμβολική κίνηση πήγαν να αποκαθηλώσουν του άγαλμα του Τρούμαν. «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» το σύνθημα που φωνάζουν.

Οι δυνάμεις καταστολής μετά την επίθεση προχώρησαν σε προσαγωγές δύο τραυματισμένων διαδηλωτών, οι οποίες στη συνέχεια, αργά το απόγευμα, μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι διαδηλωτές είναι ο Στράτος Καρύδας και ο Κώστας Φραγκουλόπουλος. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης εντοπίστηκε ασφαλίτης που προσπάθησε να μπει στην πορεία αλλά η περιφρούρησή της τον πέταξε έξω.

Τα γεγονότα προκάλεσαν την άμεση αντίδραση και παρέμβαση του Χρ. Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, στο σημείο όπου έγινε η επίθεση, σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης όσο και τηλεφωνικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, από τον οποίο απαίτησε την άμεση απελευθέρωση των δύο -αρχικά- προσαχθέντων. Έξω από τη ΓΑΔΑ με δήλωσή του ο Χρήστος Κατσώτης ζήτησε την απελευθέρωση των δύο συλληφθεντων. Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται και ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Μετά από το σημείο αυτό ακολούθησε πορεία στην κατάφρακτη, από κλούβες των ΜΑΤ, πρεσβεία των ΗΠΑ όπου διαδηλωτές πέταξαν αυγά και συνεχίστηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) απαιτώντας την απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων. Στην κινητοποίηση το «παρών» έδωσε και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΓΑΔΑ και μεταξύ άλλων καταδίκασαν την βαρβαρότητα των ΥΑΤ, χαρακτήρισαν απαράδεκτη την εμφάνιση ασφαλιτών στα νοσοκομεία που είχαν πάει οι τραυματίες και ζήτησαν την απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια της Ευελπίδων όπου ο εισαγγελέας Χρήστος Ντζούρας διέταξε την κράτησή τους και τους άσκησε ποινική δίωξη με τις εξής ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες: Απρόκλητη φθορά αντικειμένου τοποθετημένου σε χώρο από περισσότερους, αντίσταση από περισσότερους, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού κατά την άσκηση των καθηκόντων του, εκτέλεση βιαιοπραγίας κατά τη διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση από περισσότερους και από πρόσωπο με καλυμμένα χαρακτηριστικά. Επίσης όρισε να δικαστούν αύριο Τρίτη 17 Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι, με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Οι συνήγοροι των συλληφθέντων ζήτησαν να μεταφερθούν οι τραυματισμένοι συλληφθέντες στο νοσοκομείο. Ωστόσο οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Σήμανση παρόλο που χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης με τη ΓΑΔΑ να αναλαμβάνει το ρίσκο.

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την ελληνική κυβέρνηση που έστειλε τα ΜΑΤ να προστατέψουν το άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, πρώην προέδρου των ΗΠΑ, αυτού που αιματοκύλισε το λαό της Ελλάδας και άλλους λαούς. Καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ που απάντησαν με ξύλο και χημικά σε φοιτητές και μαθητές που αγωνίζονται ενάντια στον πόλεμο.

Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...