Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

Σε ουράνια ύψη οι τιμές καυσίμων και βενζινης, €2,045 στη Σίκινο!


Έσπασε το φράγμα των €2 το λίτρο η απλή αμόλυβδη σε Αμοργό, Κίμωλο κι Ανάφη – Σε όλα τα νησιά οι τιμές/λίτρο αμόλυβδης ξεπερνούν το €1,80 – Στις Κυκλάδες οι υψηλότερες τιμές – Στη Λευκάδα €1,895, στην Ιθάκη €1,82 – Στην Αλόννησο στα €1,98 η τιμή και στη Σκόπελο στα €1,95 – Στη Λέσβο στα €1,9 και στη Χίο στα €1,86 το λίτρο η αμόλυβδη
Το καλοκαίρι δεν έχει προλάβει να μπει για τα καλά. Οι παραλίες δεν έχουν γεμίσει με τουρίστες, όπως αναμένεται να γίνει, ειδικότερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αν εξαιρέσει κανείς τους φαν της Σαντορίνης από την Άπω Ανατολή που ήδη έχουν κατακλύσει το νησί.

Γενικότερα η full-season δεν έχει ξεκινήσει καθώς βρισκόμαστε ακόμα στα τέλη Μαΐου, όμως ο Έλληνας, εθισμένος στην αισχροκέρδεια, έχει ήδη αρχίσει να αυξάνει τις τιμές των καυσίμων, ώστε όταν θα αρχίσει η πραγματική κίνηση, να μπορεί να την πουλά χρυσάφι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η βενζίνη κυμαινόταν γύρω στο 1,7 ευρώ το λίτρο, όταν η τιμές του πετρελαίου είχαν σκαρφαλώσει στα 120 δολάρια το βαρέλι, ενώ χτες, που η τιμή του πετρελαίου έπεσε κάτω από τα 80 δολάρια και συγκεκριμένα στα 79,72 ανά βαρέλι, υπήρχαν πρατήρια στις Κυκλάδες που πωλούσαν βενζίνη 2 ευρώ ανά λίτρο!
«Στη Μύκονο, στη Σέριφο, στη Σίκινο, στη Μήλο
πετάς κυπαρισσόμηλο κι εγώ πετάω μήλο.
Στην Αμοργό, στην Κίμωλο, στη Νιό, στη Σαντορίνη
μου στέλνεις κιτρολέμονο σου στέλνω μανταρίνι»

Όταν έγραφε αυτούς τους γλυκύτατους στίχους ο Νίκος Γκάτσος, τους οποίους συνόδευσε με νότες ο Μάνος Χατζηδάκις και τραγούδησε ο Μανώλης Μητσιάς, πού να φαντάζονταν και οι τρεις ότι τα εν λόγω νησιά δεν θα έμεναν μόνο στις όμορφες μυρωδιές φρούτων, αλλά θα γίνονταν λόγος αναφοράς για τις υψηλές τιμές καυσίμων που ανεβαίνουν χωρίς να υπολογίζεται καμία παράμετρος, παρά μόνο το «έτσι θέλω».
Κάνοντας μία βόλτα στην Ελλάδα, ο ταξιδιώτης θα μείνει με το στόμα ανοιχτό, διαπιστώνοντας ότι Κυκλάδες, Δωδεκάννησα έχουν την πιο ακριβή βενζίνη. Μάλιστα, από τα πρατήρια αναφοράς η Σίκινος αναδεικνύεται βασίλισσα της βενζίνης, όχι μόνο στις Κυκλάδες, αλλά πιθανώς και σε όλη την Ελλάδα, με το ακριβότερο πρατήριο να πουλά βενζίνη στα 2,045 το λίτρο. Αμέσως μετά, θέλοντας να κλέψει λίγη από τη δόξα, η Αμοργός προσφέρει βενζίνη από τα Κατάπολα στα 2 ευρώ και από την Αιγιάλη στα 1,98 το λίτρο. Όλως περιέργως, τρίτο πιο ακριβό νησί είναι η Ανάφη, που κερδίζει λόγω αλφαβητικής κατάταξης μόνο, καθώς μαζί με την Κίμωλο προσφέρουν βενζίνη στα 1,99 ευρώ. Η Σαντορίνη, μπορεί να μην έχει ακριβό πρατήριο στα πρώτα πέντε νησιά, όμως στα 20 ακριβότερα των Κυκλάδων, φιγουράρουν έξι μόνο από την Σαντορίνη. Επίσης έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι μέσα στα ακριβότερα νησιά είναι το Κουφονήσι και η Σχοινούσσα (1,95/λίτρο), που αν κάποιος απλά διαθέτει όρεξη, μπορεί να τα γυρίσει περπατώντας.
Συγκεκριμένα στις Κυκλάδες:
Σίκινος 2,045
Αμοργός (Κατάπολα) 2
Ανάφη 1,99
Κίμωλος 1,99
Μήλος (Αδάμαντας) 1,98
Αμοργός (Αιγιάλη) 1,98
Ίος 1,98
Σίφνος 1,978
Σαντορίνη (Ημεροβίγλι) 1,97
Κουφονήσι 1,95
Σχοινούσσα 1,95
Σέριφος 1,94
Αντίπαρος 1,93
Νάξος 1,93

iskra.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...