Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

ΟΙ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣΟΙ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

Είναι σλαβόφωνοι κάτοικοι της Μακεδονίας, με διαμορφωμένη ιδιαίτερη εθνική συνείδηση που τους διακρίνει από τους γείτονές τους, Έλληνες, Αλβανούς, Σέρβους και Βούλγαρους. Και όπως σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, τον εθνικό του αυτοπροσδιορισμό τον επιλέγει ο ίδιος ο λαός και όχι οι γείτονές του.

Ως σλαβόφωνοι Μακεδόνες, η πλέον ενδεδειγμένη, σοβαρή και αναμφισβήτητη ονομασία τους είναι "Σλαβομακεδόνες". Η διεκδίκηση εκ μέρους τους του όρου "Μακεδόνες", έχει ως συνέπεια την άρνηση του προσδιορισμού ως Μακεδόνων των Ελλήνων κατοίκων της ελληνικής Μακεδονίας.

Όσο είναι ελληνική -και βουλγάρικη- εθνικιστική ανοησία η άρνηση της μακεδονικής τους ταυτότητας, άλλο τόσο ανόητος είναι και ο δικός τους ισχυρισμός πως μόνο αυτοί είναι Μακεδόνες. Έστω κι αν προτάσσουν συχνά το επίθετο "εθνικά".

Φυσικά, η χώρα τους δεν θα μπορούσε να ονομαστεί "Σλαβομακεδονία", καθώς σ' αυτό θα αντιτιθόταν η ισχυρή αλβανική μειονότητα. Αλλά ως έθνος είναι Σλαβομακεδόνες και η γλώσσα τους είναι η σλαβομακεδονική.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...