Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Εξετάσεις ευρω-φροσύνης από τη νέα Ιταλική κυβέρνηση: Δεν θέλουμε Italexit διαβεβαιώνει ο νέος Υπ. Οικονομικών!


Σε άτακτη υποχώρηση οδεύει η νέα ιταλική κυβέρνηση, η οποία δεν πρόλαβε να αναλάβει τη διαχείριση της Ιταλίας και έχει αρχίσει να δίνει εξετάσεις ευρώ-φροσύνης.
Ο νέος ιταλός ΥΠΟΙΚ δεν άφησε, με δηλώσεις, του καμιά αμφιβολία για την παραμονή της χώρας του στο ευρώ, αφαιρώντας έτσι ακόμα και κάθε δυνατότητα ουσιαστικής, έστω, διαπραγμάτευσης με το ευρωδιευθυντήριο για την χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίαςκαι της λιτότητας.
Πολιτικοί κύκλοι στην Ελλάδα τόνιζαν στην Iskra ότι δεν μπορούν ούτε φαίνεται ότι θέλουν, να βγάλουν συμπεράσματα από την καταστροφολογική συνθηκολόγηση Τσίπρα, η οποία επήλθε μετά από σταδιακές αναδιπλώσεις.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι κυβερνήσεις με ασαφές ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο και ακροδεξιόπρόσημο δεν μπορούν εύκολα, για να χρησιμοποιήσουμε μια ήπια έκφραση, να αντιπαρατεθούν με το χρηματιστικό κεφάλαιο, που κατ’ εξοχήν στηρίζει την αγοραία και νομισματική ορθοδοξία.
Άλλοι πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι σημερινές μέτριες και άτολμες ηγεσίες δεν έχουν το ανάστημα και το σθένος να αναλάβουν τολμηρά το ρίσκο και να συγκρουσθούν, αν χρειάζεται, με την δικτατορία των κεφαλαιαγορών.
Μια τέτοια ηγεσία με τόλμησυνεκτικότητα και αποφασιστικότητα χρειάζεται η Ιταλία και η Ελλάδα.
Π.Κ.

Δεν θέλουμε Italexit, διαβεβαιώνει ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ


Διαβεβαιώσεις για την παραμονή της Ιταλίας στην Ευρωζώνη έδωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών της γειτονικής χώρας, Giovanni Tria, αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας της νέας ιταλικής κυβέρνησης.
«Καμία πολιτική δύναμη στην Ιταλία δεν θέλει την έξοδο από το ευρώ» διαμήνυσε ο Ιταλός υπουργός, σε δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters.
«Δεν έχω ισχυριστεί ποτέ ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε την Ευρωζώνη» έσπευσε να προσθέσει στον ίδιο τόνο.
Και πρόσθεσε: «Στην Ευρώπη διεξάγεται μια συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες. Αυτή η συζήτηση διεξάγεται και στην Ιταλία».
Ο Tria ανέλαβε το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, αποτελώντας μια μετριοπαθής λύση, μετά το «ναυάγιο» που προκλήθηκε από την αρχική υποψηφιότητα του ευρωσκεπτικιστή οικονομολόγου Πάολο Σαβόνα.
Η επιλογή Savona έτυχε της αρνητικής απάντησης του προέδρου της ιταλικής δημοκρατίας, με αποτέλεσμα η χώρα να απειληθεί με νέα προσφυγή στις κάλπες, κάτι το οποίο τελικώς αποφεύχθηκε.
Iskra.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...