Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Τσίπρας για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες: «Δίκαιο» το αίτημα Τραμπ!
Αμερικανόδουλοι! Η συγκυβέρνηση της «δεύτερη φοράς αριστερά», πήρε παράσημο! Φόρεσε την αμερικανική στολή της και δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα χαρακτήρισε «δίκαιες» τις απαιτήσεις των ΗΠΑ για αύξηση των αμυντικών δαπανών των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, προκειμένου να επιμεριστεί το κόστος!

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, έσπευσε να «ασπαστεί» τις απαιτήσεις των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας δίκαιες τις αιτιάσεις Τραμπ ότι οι υπόλοιποι πληρώνουν πολύ λίγα για αμυντικές δαπάνες.

Την ίδια ώρα που ο Ντ. Τραμπ από το βήμα της ίδιας Συνόδου, δήλωνε ότι «θα βοηθήσει τις φτωχότερες χώρες του ΝΑΤΟ να αγοράσουν αμερικάνικα όπλα», ο Αλ. Τσίπρας σαν «βοηθός – ντίλερ» του Αμερικανού προέδρου ζητούσε «δικαιοσύνη» στην κατανομή των εξοπλιστικών δαπανών!!!

Μάλιστα πρόσθεσε ότι η συζήτηση πάει πέρα από τα οικονομικά και αφορά το μέλλον του ΝΑΤΟ και των «διατλαντικών ισορροπιών»! Αναμασώντας επί της ουσίας την προπαγάνδα του Λευκού Οίκου κάλεσε τους Ευρωπαίους Εταίρους να αυξήσουν τις στρατιωτικές δαπάνες τους, ώστε να μην μην δημιουργηθεί πρόβλημα στους κόλπους της λυκοσυμμαχίας. 

Μάλιστα, δίνοντας τα διαπιστευτήρια του, στην Ουάσιγκτον, χαρακτήρισε την Ελλάδα «πυλώνα σταθερότητας ασφάλειας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, που τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις στις αμυντικές δαπάνες και αναπτύσσει πολυμερή σχήματα συνεργασίας στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα»!

Μάλιστα ως απόδειξη των ευρωατλαντικών υπηρεσιών έφερε το παράδειγμα της «βελτίωση των σχέσεων με το βόρειο γείτονα», τη συμφωνία δηλαδή για να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ώστε να υποστεί και αυτή το άρμεγμα των Αμερικανικών μονοπωλίων όπλων, λέγοντας ότι αυτή ανοίγει σημαντικές δυνατότητες γιατί «αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά η χώρα»…

Υ.Γ: Ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, μετά την παρέμβαση Τσίπρα, μάλλον δεν πρόκειται να σχολιάσει τα αποτελέσματα της Συνοδού Κορυφής του ΝΑΤΟ. Καλύφθηκε…


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...