Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018

Macron: Διάλυση της ΕΕ ή γερμανο-γαλλική Ευρώπη πολλών ταχυτήτων


Μια Ευρώπη τριών ταχυτήτων ή κύκλων επιδιώκει ο Macron ως απάντηση στη σταδιακή διάλυσή της, όπως αναγνώρισε ότι οδεύει η σημερινή ΕΕ.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Γάλλος Πρόεδρος μιλάει ωμά για μια Ευρώπη τριών ταχυτήτων στην οποία και στην πρώτη, φυσικά, ταχύτητα ή στον πρώτο κύκλο, θα δεσπόζει ο γερμανο-γαλλικός άξονας.
Ο E. Macron προτείνει κυνικότατα την μετατροπή της Ευρώπης σε μια νέα αυτοκρατορία με ζώνες αποικιοποίησης των υπολοίπων χωρών ως αντίδοτο στην βέβαιη και σταδιακή διάλυσή της.
Φυσικά το σχέδιο Macron είναι και αδιέξοδο και ανεφάρμοστο και προφανώς κάθε απόπειρα για την εφαρμογή του θα οδηγήσει την Ευρώπη σε πολύ μεγάλες περιπέτειες.
Η Αριστερά, αντί να αεροβατεί, πρέπει να κάθε ιδέα συνέχισης της ΕΕ ή και της ουτοπίας της μεταρρύθμισής της και να προτείνει μια άλλη ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική των ελεύθερωνκυρίαρχωνδημοκρατικών και ανεξάρτητων κρατών της ισότιμης συνεργασίας στη βάση ρητρών συνανάπτυξης και συνεργασίας σε ασφαλή εγγυημένα σύνορα και στη βάση ανθρωπιστικών αρχών και αξιών.
iskra.grΣχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...