Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018

Τεστ,νέου δικού μας επιστήμονα, που ξεχωρίζει τα νοθευμένα ποτά διεκδικεί αξιοποίηση.


Του Ραφαήλ Κουρμουλάκη*
Έχω δημιουργήσει ένα τεστ που κρίνει αν το ποτό είναι καθαρό ή νοθευμένο.
Το τεστ είναι μεγέθους τσέπης, αποτελείται από δύο vials (αντιδραστήρα-ανιχνευτή) και δίνει δύο πιθανές μόνιμες χρωματικές ενδείξεις, μία που αντιστοιχεί σε αποτέλεσμα θετικό σε νοθεία και μία που αντιστοιχεί σε αποτέλεσμα αρνητικό σε νοθεία.
Το τεστ είναι κατατεθειμένο στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και Προέρευνα (όμοια με την έρευνα, αλλά με 18μηνο παράθυρο) σε διεθνές επίπεδο έδειξε ότι είναι το μόνο τεστ στον κόσμο. Είναι κατάλληλο για οποιοδήποτε δείγμα και «διαβάζει» μόνο την παρουσία βλαβερών αλκοολών.
Συνεργάστηκα με μεγάλη ελληνική φαρμακοβιομηχανία από τον Νοέμβριο του 2017 μέχρι και τον Απρίλιο του 2018 και είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για παραγωγή. Η εταιρεία ήθελε οπωσδήποτε άδεια κυκλοφορίας (αν και δεν ήταν απαραίτητη) την οποία αρνήθηκαν να μας την δώσουν Υπ. Οικονομίας, Υπ. Υγείας, Γενικό Χημείο του Κράτους, ΕΟΦ, Υπ. Οικονομικών λόγω αναρμοδιότητας. Ως υπεύθυνος του project τότε, κάλεσα πολλάκις την κυβέρνηση να λύσει το θέμα και να δοθεί η άδεια, ακόμη και με νέο νόμο, όμως δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Άδεια δεν μπορούσε να ληφθεί από καμία υπηρεσία του κράτους. Ζητούσα ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας και αρνήθηκε να μας δει. Η πίεση της κυβέρνησης Τσίπρα μέσω της απόλυτης αδράνειας ενημερωμένων υπουργών (Κουντουρά, Σκουρλέτης, Ξανθός, Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Τζανακόπουλος και Φλαμπουράρης) οδήγησε την συνεργασία σε τερματισμό και στην παύση επένδυσης εκατομμυρίων ευρώ. Η αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και για νέες επενδύσεις ήταν πασιφανής. Όλοι οι υπουργοί δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Ειδικά στο Μαξίμου συνεργάτης του Πρωθυπουργού είπε ότι μπορεί να φέρνει 100 εκ το χρόνο το τεστ (ίσον 3 canadair) αλλά δεν είναι σημαντικό και ότι ο Τσίπρας ασχολείται με πιο σημαντικά θέματα.
Η Ελλάδα είναι χώρα που έχει θέμα νοθείας ποτών (τύφλωση Έλληνα στην Κρήτη το 2009, τύφλωση τουρίστριας το 2016 στην Ζάκυνθο, δεκάδες μπαρ με ασθενοφόρα έξω κάθε Σάββατο) και χάνει 100 εκ το χρόνο, διότι ένα ποτό-μπόμπα κάνει 2 ευρώ ανά φιάλη αντί για 19 ευρώ που κάνει το καθαρό και στερείται του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
Αυτήν την στιγμή αναζητώ επενδυτή για να παρασκευαστεί το τεστ σε βιομηχανική κλίμακα. Τα οφέλη από την επένδυση είναι πολλαπλά
  • Είσπραξη του ΕΦΚ αλκοόλ, περίπου στα 100.000.000 € ετησίως. Με ένα αποτέλεσμα θετικό σε νοθεία, ο πολίτης θα μπορεί να ειδοποιεί τις Αρχές ώστε να κατάσχουν το δείγμα και να το αποστέλλουν σε εργαστήρια για περαιτέρω εξακρίβωση.
  • Δημιουργία θέσεων εργασίας και εξαγωγές σε όλον τον κόσμο.
  • Προστασία της υγείας του πολίτη, καθώς για πρώτη φορά θα αποκτήσει Δικαίωμα στην πρόληψη.
  • Αποσυμφόρηση νοσοκομείων από τα περισταστικά ήπιας δηλητηρίασης από μεθανόλη.
  • Εθνική υπερηφάνεια για την καινοτομία και εμπέδωση αισθήματος Δικαιοσύνης και ασφάλειας στην κοινωνία, καθώς εάν γίνει επένδυση στην Ελλάδα, η Ελλάδα θα γίνει η ασφαλέστερη χώρα στα αλκοολούχα στον κόσμο.
Δημοσιεύματα του Πρώτου Θέματος έχουν πει ότι ποτά-μπόμπες έφτασαν μέχρι και σε supermarket.
Ενώσεις του κλάδου των ποτών έχουν παραδεχτεί ότι υπάρχει θέμα νοθείας και με ανακοινώσεις τους έχουν πει ότι απειλούνται 31.000 θέσεις εργασίας.
Η νοθεία ποτών κοστίζει ετησίως 200 δις δολάρια στην παγκόσμια οικονομία.
Εάν οι άνθρωποι που τυφλώθηκαν είχαν το τεστ στα χέρια τους θα είχαν σωθεί.
Ζητώ απερίφραστη καταδίκη της κυβέρνησης Τσίπρα για τους λάθος χειρισμούς.
Ζητώ να ενημερωθούν οι πολίτες και ο σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος που οφείλει να καταδικάσει απερίφραστα την κυβέρνηση.
Ζητώ να σταθείτε στο ύψος των ιστορικών στιγμών και να επιδιώξουμε την εξεύρεση επενδυτή.Το χρωστάμε στις επόμενες γενιές, το χρωστάμε στην ανθρωπότητα.
* Ο Ραφαήλ Κουρμουλάκης είναι 27 ετών, Χημικός Μηχανικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών.Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...