Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018

Εμετικό άρθρο του οικόσιτου του ΣΥΡΙΖΑ Κλαυδιανού για Κίνημα και Άρη Χατζηστεφάνου


Ο δημοσιογράφος της Συριζέϊκης "Αυγής" Φοίβος Κλαυδιανός σε άρθρο-εμετό ασχολείται με το γεγονός ότι δεν επετράπη από τους φοιτητικούς συλλόγους (που πάντα διοργανώνουν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου) υπουργοί  και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν υποκριτικά στεφάνια στο μνημείο.

Από τον λίβελο του ξεχωρίζουμε τα παρακάτω αποσπάσματα:

"Κάποιοι νομίζουν ότι είναι επαναστάτες επειδή ανέβηκαν οι παλμοί τους μην αφήνοντας τον Μανιό να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο και κάποιοι άλλοι ένιωσαν το δίκιο τους να ξεχειλίζει ρίχνοντας στην άσφαλτο μια συνομήλικη του Μανιού πρώην Λαμπρακησα έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία.

Αυτό δεν είναι και σπουδαία είδηση, δεδομένου ότι πρόκειται για 20χρόνους που δεν ξέρουν τη διαδρομή ούτε του Μανιού, ούτε της Λαμπράκησας, ούτε των συζύγων τους, ούτε των φίλων και συνοδοιπόρων τους για δεκαετίες..., με λίγα λόγια δεν ξέρουν την ιστορία κάποιων μιας άλλης γενιάς. Σε τελική ανάλυση, δεν φταίνε αυτοί, αλλά όσοι τους έχουν κάνει να πιστέψουν ότι το χωρίς όριο αντισυριζαικό μένος είναι επαναστατική πράξη, που μπορεί να εξισορροπήσει τη σχεδόν πλήρη κινηματική και πολιτική τους απραξία (ορισμένων, όχι όλων)"

Τι λέει το οικόσιτο του ΣΥΡΙΖΑ;;;

Ότι τα 20χρονα, πολιτικοποιημένα παιδιά (αφού ανήκουν σε πολιτικές και φοιτητικές οργανώσεις) είναι αμόρφωτα και δεν γνωρίζουν τους αγώνες του Μανιού, και μάλιστα καθοδηγούνται από εκφραστές "αντισυριζέϊκου μένους". Πολιτικοποιημένους νέους τους αποκαλεί "πιόνια", και το κάνει ένα τσιράκι της εξουσίας. Βέβαια την ιστορία του Μανιού την ξέρουν, αλλά και αυτή του Λαζαρίδη, της Δαμανάκη που δεν πλησιάζουν από χιλιόμετρο το Πολυτεχνείο, αν και πρωταγωνίστησαν στο τότε αγώνα. Γιατί απλά ο εορτασμός του Πολυτεχνείου δεν είναι μουσιακός, και γιορτάζεται επικαιροποιημένος μέχρι σήμερα με χαρακτήρα αντικυβερνητικό, αντιμπεριαλιστικό. 

Κλαυδιανέ τα 20χρονα, τουλάχιστον δεν δίνουν νέες βάσεις θανάτου στις ΗΠΑ, όπως οι ηγέτες σου.

Και συνεχίζει στο πιο εμετικό σημείο: "Πιο σπουδαίο είναι να παρατηρήσει κανείς κάποιους μεγαλύτερους, οι οποίοι νομίζουν ότι έχουν εντρυφήσει στην ιστορία της Αριστεράς και της επανάστασης ως επαγγελματίες, να προσπαθούν να "ξεπλύνουν" το χρήμα που έχουν λάβει από "μνημονιακά" ραδιόφωνα. Φαίνεται πως τόσα χρόνια, μιλώντας για τις ιστορίες επαναστατών και ηρώων, τίποτε δεν κατάλαβαν και ούτε ένα πόντο δεν ψήλωσαν για να τους πλησιάσουν. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι έφτασαν στο σημείο να γράψουν πως "οι παλαιότερες επαναστατικές αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις επόμενες".

Εδώ στοχοποιεί με μπόλικο αυριανισμό τον αξιόλογο δημοσιογράφο, Άρη Χατζηστεφάνου, ότι χρηματοδοτείται από "μνημονιακά ραδιόφωνα". Μιλάμε για φασιστική στοχοποίηση του δικαιώματος στην εργασία, και μάλιστα απαράδεκτη γιατί ανεξάρτητα από το μέσο που εργάζεται ο Άρης Χατζηστεφάνου δεν έχει αλλάξει απόψεις. Τις ίδιες απόψεις που είχε πριν 10 χρόνια, εκφέρει δημόσια και σήμερα.

Σε αντίθεση με σένα, καραγκιοζάκο Κλαυδιανέ που από αντιμνημονιακός έγινες χειροκροτητής των νεοθατσερικών μνημονίων που εφάρμοσε ο Τσίπρας. Μια χαρά κωλοτούμπιασες για να διατηρήσεις τον μισθό στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ,, κύριε Κλαυδιανέ.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...