Στηρίζουμε!

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019

Πολιτικοί τσαρλατάνοι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο


Πραγματικά το ρητό "μια χώρα είναι ότι ψηφίζει" θα θέλαμε να μην ισχύει στην περίπτωση μας, μετά τις επιλογές που έγιναν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Και δεν αναφερόμαστε ότι ο κόσμος ψήφισε ως πρώτο και δεύτερο κόμμα, "Μνημόνια", αφού ο Τσίπρας τσάκισε (να δούμε για πόσο) κάθε ελπίδα για εναλλακτική πορεία της χώρας. 

Αναφερόμαστε στην είσοδο στην Βουλή των ΑΝΕΛ, και της Ένωσης Κεντρώων, όταν μιλάμε για 'πολιτικούς τσαρλατάνους".

Οι ΑΝΕΛ δημιουργήθηκαν το 2012 ως διάσπαση της ΝΔ, με αναφορά στην καταγγελία των Μνημονίων. Υπερδεξιοί, "πατριώτες", αντιμνημονιακοί. Αυτά ήταν τα μόνο χαρακτηριστικά τους. Θέσεις συγκροτημένες για την Οικονομία, την Παιδεία, την Κοινωνία, κ.ο.  δεν κατέθεσαν ποτέ σε κάποια προεκλογική μάχη, απλά καλούσαν συντηρητικούς ψηφοφόρους που τους τσάκισαν τα μνημόνια να τους ψηφίσουν. Αλλά και τα παραπάνω χαρακτηριστικά τους αναιρέθηκαν.....

Πατριώτες μέχρι το καλοκαίρι του 2015, αφού μετά υπέγραψαν μαζί με τον Τσίπρα την ολική παράδοση της χώρας στους δανειστές, και από "αντιμνημονιακοί" εκείνο το καλοκαίρι έβριζαν τους αντιμνημονιακούς ως επικίνδυνους για την χώρα και ευλογούσαν την Μέρκελ. Μέχρι σήμερα πούλαγαν πατριωτισμό για τα εθνικά θέματα, και ήδη παραπάνω από το μισό κόμμα τους θα υπερψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί αποδείχθηκε για την περίπτωση τους, ότι οι κυβερνητικε΄ς θέσεις έχουν μεγαλύτερη αξία από κάθε ιδεολογία ή πολιτική θέση. Μιλάμε για τέτοιους τυχοδιώκτες.

Για την Ένωση Κεντρώων δεν θα γράψουμε πολλά. Τους έβαλε ο κόσμος στην Βουλή "για πλάκα", δεν ΄ανήκουν ιδεολογικά πουθενά. Είναι υπερπατριώτες στο Σκοπιανό, με τα μνημόνια για να μην βγούμε από το ευρώ, με τον Μητσοτάκη στο ένα θέμα, με τον Τσίπρα σε άλλο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μισοί βουλευτές τους αποχώρησαν και έχουν προσχωρήσει επίσημα ή ανεπίσημα σε ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ.  

Αυτούς τους γελοίους βάλαμε το 2015 στην Βουλή.....Ανθρώπους που θέλουν μόνο βουλευτιλίκι, χωρίς αν πιστεύουν σε κανένα όσιο και ιερό.

Αυτούς θα τους ξαναβάλουμε στην νέα Βουλή;


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...