Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Όταν ο Μητσοτάκης εμπαίζει τους διανομείς


Συνάντηση με διανομείς είχε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης. Όχι, βέβαια, με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του κλάδου, αλλά με κάποια παρέα διανομέων που συναντήθηκε μαζί του σε… ταβέρνα του Μοσχάτου.
Εκεί, ο σημαιοφόρος των νεοφιλελεύθερων ρυθμίσεων σε βάρος του κόσμου της εργασίας εμφανίστηκε ως συμπαραστάτης των θυμάτων αυτής ακριβώς της πολιτικής που ξεθεμελιώνει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, επιχειρώντας να ασκήσει ανέξοδη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Μια κυβέρνηση που επί των ημερών της οι διανομείς, ντελιβεράδες και κούριερ, θρήνησαν δεκάξι νεκρούς συναδέλφους τους σε “εργατικά ατυχήματα”, μόνο κατά την τελευταία διετία. Ως συνέπεια της εργοδοτικής ασυδοσίας, της εντατικοποίησης της εργασίας και της απουσίας του όποιου μέτρου ασφάλειας της σωματικής ακεραιότητας και της ίδιας της ζωής των εργαζομένων.
Το βέβαιο είναι ότι οι διανομείς, που πραγματοποίησαν πριν λίγες μέρες μία από τις πλέον μαζικές και μαχητικές απεργιακές κινητοποιήσεις, δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από μια κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως δεν έχουν να περιμένουν τίποτα και από την σημερινή κυβέρνηση.
Γνωρίζοντας ότι πρώτιστο ενδιαφέρον και της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων παραμένει η περαιτέρω ενίσχυση των συνθηκών άγριας εκμετάλλευσης, τόσο αναγκαίας για την παραγωγή των πλεονασμάτων. Τα οποία, στην περίπτωση του κλάδου των διανομέων, είναι κυριολεκτικά ματωμένα.
iskra.gr


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...