Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019

Χουντικοί σε συνδυασμούς δημοτικών ψηφοδελτίων στη Κατερίνη…


Καμιά λέξη καταδίκης δεν ακούστηκε από τον υποψήφιο δήμαρχο Κατερίνης κύριο Θανάση Λιακόπουλο (Ν.Δ), για την συμμετοχή υποψήφιου δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού του σε χουντικό γλέντι, που όλο καμάρι φωτογραφήθηκε με άλλους ομοϊδεάτες του και ανέβασαν φωτογραφίες  σε τοπικό μπλογκ.
Προφανώς ο κύριος Λιακόπουλος συμφωνεί υποψήφιοι δημοτικοί του σύμβουλοι να συμμετέχουν σε γλέντια φίλα προσκείμενα στους απριλιανούς πραξικοπηματίες, σε γλέντια που υμνούν την δικτατορία που έστειλε χιλιάδες ανθρώπους στις  εξορίες, λογόκρινε εφημερίδες, βιβλία και κάθε άποψη που δεν συμβάδιζε με τις επιταγές των δικτατόρων, κατέλυσε κάθε έννοιας ελευθερίας, δολοφονούσε αντικαθεστωτικούς, φυλάκιζε, βασάνιζε και κλέβοντας μοίρασε  δημόσιο χρήμα σε φίλους – ημετέρους και συγγενικά πρόσωπα του καθεστώτος  που θησαύρισαν εκείνη την περίοδο.
Αποτελεί μέγιστη πρόκληση υμνητές της χούντας να βρίσκονται σε δημοτικά ψηφοδέλτια. Προφανώς έτσι αντιλαμβάνονται την δημοκρατία στο ψηφοδέλτιο του Θανάση Λιακόπουλο.
Η Αμερικανοκίνητη χούντα των Συνταγματαρχών αποτέλεσε αξίωση του ίδιου του συστήματος, του κεφαλαίου,  για να μπει στο γύψο ο λαός και οι διεκδικήσεις του, να σταθεροποιηθεί αυτό εις βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και  αναγκών  και να προωθηθούν τα ύπουλα ιμπεριαλιστικά σχέδια των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ για την Κύπρο, όπως και ευοδώθηκαν, με την εισβολή του Τουρκικού στρατού και την διχοτόμηση από τότε του νησιού.
Αυτή την χούντα τίμησε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του Θανάση Λιακόπουλου μαζί  με υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο των ναζί  της «χρυσής αυγής» σε γλέντι όπως ονομάζουν υπέρ της 21ης Απριλίου.
Και για να είμαστε τίμιοι θιασώτες της χούντας βρίσκουμε και σε άλλα δημοτικά ψηφοδέλτια όπως ο υποψήφιος και κατά σειρά ετών εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Σάββα Χιονίδη (Ν.Δ) Χρήστο Λεμονόπουλου που πριν 8 χρόνια περίπου  είχε κάνει πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο να τιμάται η 21η Απριλίου.
Και επειδή στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος, η χειραγώγηση του λαϊκού θύμου από πατριδοκάπηλες, συντηρητικές – μαύρες δυνάμεις όχι μόνο πρέπει να προβληματίσει και να μην περάσουν τα ιδεολογήματα τους στα χρόνια της κρίσης. Αλλά ο λαός, να αντιπαλέψει τον φασισμό και το ίδιο σύστημα που τον γεννάει και τον αξιοποιεί σαν προκεχωρημένο φυλάκιο, για να το σταθεροποιεί και να δίνει ανάσες ζωής σε ένα άνισο, βάρβαρο σύστημα, που ιστορικά είναι παρωχημένο, ξεπερασμένο και για να διαιωνιστεί γίνεται όλο πιο αντιδραστικό απέναντι  στους λαούς.
Στις επικείμενες εκλογές για τα όργανα της τοπικής διοίκησης ο λαός μπορεί να τους δώσει την  απάντηση υπερψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στους 3 δήμους του νομού και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλή τον Σωτήρη Αβραμόπουλου αλλά και στις ευρωεκλογές ισχυροποιώντας  το ΚΚΕ.


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...