Τρίτη, 23 Απριλίου 2019

“Στην πρίζα” ξαναμπαίνουν νοικοκυριά χωρίς ρεύμα μετά από παρέμβαση Πελετίδη στη ΔΕΗ


Την έμπρακτη συμπαράστασή της στους δημότες εξέφρασε για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή Πάτρας, που μέσω του δημάρχουν Κώστα Πελετίδη και του αντιδημάρχου Δημήτρια Πελεκούδα, πραγματοποίησε διαμαρτυρία στη ΔΕΗ σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Πρόκειται για μία μόνο από τις πολλές παρόμοιες παρεμβάσεις του δήμου στη διάρκεια της θητείας της παρούσας διοίκησης. Στόχος να μη μείνει καμία λαϊκή οικογένεια χωρίς ρεύμα, αλλά και να σταματήσουν οι διακοπές σε όσους αδυνατούν να εξοφλήσουν τα ακριβά τιμολόγια της ΔΕΗ.
Η παρέμβαση είχε άμεσο αποτέλεσμα, αφού ο περιφερειακός διευθυντής υποσχέθηκε πως θα γίνουν οι επανασυνδέσεις σε όσα σπίτια ζουν χωρίς ρεύμα αυτή την περίοδο. Η δημοτική αρχή, όπως σημειώνει και στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, επισημαίνει τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης για τις μαζικές διακοπές ρεύματος σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν, καλώντας την να διαγράψει τα χρέη τους και να διασφαλίσει την ηλεκτροδότηση σε κάθε λαϊκό σπίτι. Ολόκληρο το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:
Σήμερα το πρωί για πολλοστή φορά, ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ (Ακτή Δυμαίων). Από τον Δήμο Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Πελεκούδας. Στην συνάντηση που ακολούθησε απαίτησαν από τον περιφερειακό Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ, να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε όσες λαϊκές οικογένειες έχει κοπεί. Επίσης, απαίτησαν να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υψηλές δόσεις και στους «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής δεσμεύτηκε ότι θα επανασυνδέσει το ρεύμα σε σπίτια λαϊκών οικογενειών της Πάτρας στα οποία έχει διακοπεί.
Ο Δήμαρχος Πατρέων επανέλαβε την σταθερή θέση της Δημοτικής Αρχής μα μην μένει χωρίς ρεύμα κανένα σπίτι. Να πάψει η ΔΕΗ να ζητά υπέρογκες προκαταβολές και ελάχιστες δόσεις για επανασυνδέσεις, από άτομα τα οποία δεν έχουν εισόδημα και ζουν με το επίδομα του ΚΕΑ. Με τέτοιες απαιτήσεις από την πλευρά της ΔΕΗ δεν υπάρχει δυνατότητα ανταπόκρισης των λαϊκών οικογενειών και έτσι αυτές καταδικάζονται να μείνουν στο σκοτάδι.
Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο η ΔΕΗ, με την έγκριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προχωρεί σε μαζικές διακοπές ρεύματος όσων έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), σε άτομα με βαριές αναπηρίες, σε ηλικιωμένους, σε οικογένειες με μικρά παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες, αναγκάζοντάς τους να ζουν στο σκοτάδι. Την ίδια ώρα οι κυβερνώντες πανηγυρίζουν ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και ότι προστατεύουν τους κοινωνικά αδύναμους! Αποτελούν πρόκληση για τους 35.000 ανέργους, τις 15.000 οικογένειες που είναι ενταγμένες στο ΚΕΑ (Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης), τα χιλιάδες νοικοκυριά που κινδυνεύουν άμεσα από τους πλειστηριασμούς, τις λαϊκές οικογένειες που ζουν στο σκοτάδι, επειδή η ΔΕΗ συνεχίζει σε καθημερινή βάση τις διακοπές ρεύματος.
Ο πατραϊκός λαός ζει με δραματικό τρόπο τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει στα βήματα των προηγούμενων. Γεύεται τα αποτελέσματα της ανάπτυξης που συμφέρει τους λίγους. Η ανάπτυξη που η κυβέρνηση ευαγγελίζεται δεν περιλαμβάνει τις ανάγκες του λαού.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να βάλει τώρα τέλος στις διακοπές ρεύματος, να φροντίσει να έχουν όλα τα λαϊκά νοικοκυριά ρεύμα στο σπίτι τους και να διαγράψει τα χρέη όσων αποδεδειγμένα είναι οικονομικά αδύνατοι να αποπληρώσουν.



Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...