Σάββατο, 25 Μαΐου 2019

Λαική Ενότητα, για να μπει στην Ευρωβουλή η πραγματική Ριζοσπαστική Αριστερά


Όπως περιγράψαμε σε προηγούμενο άρθρο, περί εκτίμησης του αυριανού εκλογικού αποτελέσματος, καμία δύναμη που προέρχεται από την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 δεν αναμένεται να πιάσει το αντιδημοκρατικό όριο του 3%, για να έχει ευρωβουλευτή.....

Αλλά είπαμε ότι δεν αναμένεται, δεν είπαμε ότι δεν γίνεται. Γίνεται, και μπορεί να γίνει μόνο με την ψήφο κάποιων χιλιάδων αριστερών.

Αν και υποστηρίζουμε την Λαϊκή Ενότητα, όλο το προηγούμενο διάστημα κάναμε σφοδρή κριτική και για την έλλειψη διαδικασιών που αρμόζουν στην αριστερά, και για την αργοπορημένη αποπομπή από μέσα της συνδικαλιστών και αυτοδιοικητικών που κωλοτριβόντουσαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, για την στρεβλή αντίληψη για της "από πάνω" συμμαχίες και για τους υπερβολικούς τόνους και το φρασεολόγιο, καταγγελίας της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Λαϊκή Ενότητα όμως είναι το μόνο ζωντανό μετωπικό σχήμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Και τα λάθη της, αντικατοπτρίζουν την ήττα της τέσσερα χρόνια πριν. Απαρτίζεται από πρώην στελέχη και υπουργούς ΣΥΡΙΖΑ που απαρνήθηκαν Υπουργεία και μισθά για να μην ψηφίζουν και εφαρμόζουν μνημόνια. 

Ήταν εύκολο;;;;  Πόσοι από εμάς θα αρνιόμασταν μισθούς μέχρι 20000€ για ιδεολογικούς λόγους;;;;

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ....Και ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης, ο Τόλιος και άλλοι απαρνήθηκαν θηριώδη ποσά για τον κοινό κόσμο.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είναι όμως και οι οργανώσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς που την απαρτίζουν. Η ΑΡΑΝ, η Παρέμβαση, η ΔΕΑ, ΑΡΑΣ, το Αριστερό Ρεύμα βέβαια αποτελούν την ζωντανή ιστορία αυτής της αριστεράς στους χώρους εργασίας, στην εκπαίδευση. Μία ιστορία με Κίνημα, αντίσταση, μικρές νίκες υπέρ των δυνάμεων της εργασίας.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ήταν η κύρια πολιτική δύναμη που μέχρι σήμερα αντιστέκεται στους πλειστηριασμούς. Δεκάδες Τετάρτες ενώ οι περισσότεροι από εμάς ήμασταν στις δουλειές μας ή στα σπίτια μας, αυτοί της ΛΑΕ εμπόδιζαν πλειστηριασμούς, έτρωγαν ξύλο από τα ΜΑΤ, οδηγούνταν σε δίκες.

Αύριο δεν ψηφίζουμε για το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά για το Ευρωπαϊκό. Και εκεί για την ΛΑΕ, υπάρχει ο επί χρόνια ευρωβουλευτής, Νίκος Χουντής. Ο πληρέστερος, ο μαχητικότερος Έλληνας ευρωβουλευτής των τελευταίων ετών. Ο Νίκος Χουντής δεν πήγε τουαλέτα, όταν χρειάστηκε να καταψηφίσει το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (όπως έκαναν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ), με τις επερωτήσεις του σε θεσμικούς φορείς της ΕΕ αποκάλυπτε τα μνημονιακά δεσμά με τα οποία μας έδεσε ο Τσίπρας για πολλά χρόνια.

Είναι κρίμα να μπουν στην Ευρωβουλή οι πουλημένοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ, οι εξουσιομανείς του ΚΙΝΑΛ, οι ακροδεξιοί της Χρυσής Αυγής και του Βελόπουλου και να μην εκπροσωπήσει την χώρα, η Ριζοσπαστική Αριστερά.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΨΗΦΙΣΤΕ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...