Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019

Γιατί στις 7 Ιουλίου, Λαϊκή Ενότητα. Του Σπύρου Γουδέβενου


Οι πιο βουβές βουλευτικές εκλογές των τελευταίων δεκαετιών λαμβάνουν χώρα την Κυριακή 7 Ιουλίου. Ο κόσμος δεν ασχολείται ιδιαίτερα ως αποτέλεσμα της βαθιάς απογοήτευσης της πλειοψηφίας του κόσμου, ότι τίποτα δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο μετά από αυτή τη κάλπη. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν πείσει τον κόσμο, ότι οι διαφορές που αφορούν "τσέπη" του νοικοκυριού δεν υπάρχουν,. αφού και η απερχόμενη κυβέρνηση και η επόμενη δηλώνουν υποταγή στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ντόπιου κεφαλαίου. Τα μνημόνια για αυτούς ήρθαν για να μείνουν μέχρι το 2060, και δευτερεύοντες αντιθέσεις μεταξύ των δύο μεγάλων μονομάχων δεν είναι ικανές να πολώσουν ακραία το κλίμα.

Η απάντηση στο δίπολο της μνημονιακής υποταγής της χώρας, οφείλει να είναι αληθινά αντισυστημική, αριστερή εκφράζοντας μόνο τις δυνάμεις εργασίας αυτού του τόπου (όποιος ονειρεύεται αντισυστημικούς αστούς να φάει γλαρόσουπα), και ριζοσπαστική. Στην κάλπη της 7ης Ιουλίου στηρίζουμε Λαϊκή Ενότητα, την συλλογικότητα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς για πολλούς λόγους.

1. Γιατί η απάντηση στο νέο κύμα της επερχόμενες νεοφιλελεύθερης, δεξιάς επίθεσης που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη και του Βορίδη μόνο αριστερή μπορεί να είναι. Στις εξαγγελίες Μητσοτάκη για μείωση φορολογίας του Κεφαλαίου, για ακόμα λιγότερο κοινωνικό κράτος, για περισσότερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας η απάντηση πρέπει να είναι original αριστερή. Αντιπολίτευση στον Κούλη βέβαια δεν μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας εφαρμόσει το προηγούμενο κύμα της νεοφιλελεύθερης επίθεσης. Δεν μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ των ενός εκατομμυρίου κατασχέσεων λογαριασμών, του ενός εκαττομμυρίου αποκοπών ρεύματος λόγω χρεών, των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, τους ξεπουλήματος αεροδρομιών και λιμανιών. Κοροϊδία τέλος, εκεί στην Κουμουνδούρου....
Βέβαια αριστερή απάντηση εντός ευρώ και Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την διάλυση κάθε αυταπάτης το πρώτο εξάμηνο του 2015, δεν υφίσταται. Σε μία ΕΕ που και μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, όπως της Ιταλίας τις εκβιάζει μέχρι τέλος, εκθέτοντας και τους εκεί δήθεν αντισυστημικούς της δεξιάς,  Τα "ούτε αριστερά, ούτε δεξιά" της Πλεύσης Ελευθερίας, και το "όταν έκανα το 2015 ρεαλιστικές ανυπακοές και μου έκλεισαν τις τράπεζες σε μία νύκτα, χωρίς εναλλακτική για τον απλό κόσμο, κάνω πως το ξέχασα" του Γιάννη Βαρουφάκη αποτελούν κοροϊδία, και οχήματα ικανοποίησης αποκλειστικά προσωπικών φιλοδοξιών. Άλλωστε εν προκειμένω, Πλεύση και ΜΕΡΑ 25, δεν αποτελούν καν κόμματα, συλλογικότητες. Δεν έχουν μέλη, διαδικασίες δημοκρατικές, είναι τα νέα "Ποτάμια" της εποχής μας.

2. Στο κλίμα που διαμορφώνεται, την αρνητική για την συγκυρία για τους πολλούς, η απάντηση δεν μπορεί ναι είναι στην Αριστερά του αναχωρητισμού και της αόριστης αναμονής συσσώρευσης όρων για το μέλλον. Δεν γίνεται το 1/3 της κοινωνίας να ζει ήδη στο μαύρο περιθώριο και το άλλο 1/3 να βαδίζει προς τα εκεί, και εσύ να ασχολείσαι με την κομματική σου οικοδόμηση και μόνο. Και αναφέρομαι στο ΚΚΕ, το ιστορικό μεν, που μένει να αντιμετωπίζει την υπόλοιπη αριστερά με το δόγμα "Σας τα λέγαμε τι θα πάθετε με την γραμμή που ακολουθήσατε στο παρελθόν", αλλά δεν μας μιλά για τις όποιες πολιτικές του γραμμές, που στο παρελθόν ηττήθηκαν και αυτές στην κοινωνία. Δεν μειώθηκαν μόνο οι ψήφοι της υπόλοιπης αριστεράς, αλλά και το ΚΚΕ έχασε 50.000 ψήφους στις πρόσφατες ευρωεκλογές, ως αποτέλεσμα και της δικής του γραμμής ήττας. Η απάντηση στο "Μνημόνια μέχρι το 2060", πρέπει να έχει πολιτικό στόχο στο σήμερα. Αλλιώς δεν είσαι χρήσιμος.

3. Στην κάλπη της 7ης Ιουλίου, ψηφίζουμε Λαϊκή Ενότητα, την συλλογικότητα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που αναγνωρίζει τα λάθη της, και επειδή τα αναγνωρίζει δεν περιχαρακώνεται πίσω από την δική της αλήθεια. Ψάχνει συμμαχίες, ακούει τον κόσμο αλλά και τις υπόλοιπες συλλογικότητες στην αριστερά, γιατί αν κάποιος είχε την "σωστή" γραμμή, αυτό θα φαινόταν στην κοινωνία, και δεν θα ζούσαμε αυτή την συντηρητική μετατόπιση. Ψηφίζουμε την ΛΑΕ που οραματίζεται τον σοσιαλισμό, αλλά έχει πλήρη επίγνωση της ύπαρξης μεταβατικού σχεδίου πάλης που θα προλεταριοποίησει τις μικροαστικές μάζες. Η απλή εκφορά συνθημάτων δεν σε κάνει 'ορθόδοξο κομμουνιστή", αν δεν συνοδεύεται από πρόγραμμα πάλης για να εκφράσεις τους υποτελείς της κοινωνίας, που εξαιτίας της ύπαρξης τους,  εσύ μπορείς και να υφίστασαι. Ο "αντικαπιταλισμός" σύντροφοι  αφορά πάλη στη κοινωνία, και όχι στα μικρά κομματικά μας γραφεία.

4. Ψηφίζουμε Λαϊκή Ενότητα, γιατί από την κωλοτούμπα του Τσίπρα το 2015, είναι η μόνη συλλογικότητα που βγήκε στο δρόμο ενάντια σε εφαρμογή μνημονιακών νόμων. Δεν υπάρχουν στην ιστορία της ελληνικής αριστεράς, μετά την μεταπολίτευση πολλές περιπτώσεις που ηγετικά στελέχη αριστερής συλλογικότητας να έχουν φορτωθεί δεκάδες αδικήματα σε πολλές δικογραφίες προστατεύοντας λαϊκές κατοικίες από πλειστηριασμούς. Ακόμα περιμένουμε το ΚΚΕ, που μεν λάμβανε αποφάσεις, αλλά ποτέ δεν φάνηκε στα δικαστήρια. Η Λαϊκή Ενότητα, με τα όποια λάθη της, βρέθηκε σε δεκάδες υποκαταστήματα της ΔΕΗ για επανασυνδέσεις ρεύματος, φτωχών συμπολιτών μας, σε κινητοποιήσεις κατα του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας. Και ψηφίζουμε Λαϊκή Ενότητα, για να είναι δυνατή (ακόμα και παρούσα στην Βουλή) για να κάνει πραγματική αντιπολίτευση στην Νέα Δημοκρατία, του Μητσοτάκη. Γιατί η Λαϊκή Ενότητα, θα συνεχίσει ενωτικά να πρωταγωνιστεί σε κινήματα κατά ων πλειστηριασμών, εξώσεων (που είναι το επόμενο βήμα), αποκοπών ρεύματος και νερού. 

Χαμένη ψήφος για αντιπολίτευση στον Κούλη είναι αυτή σε ΣΥΡΙΖΑ, και ευρωλάγνων σχηματισμών που πάντα την κρίσιμη στιγμή θα είναι με την ΕΕ, το ευρώ , "τη συνέχεια του κράτους", την "κανονικότητα" που κάνει τους πλούσιος της χώρας μας, ακόμα πιο πλούσιους, και τους φτωχούς στην καλύτερη περίπτωση το ίδιο φτωχούς.. Η ψήφος στην Λαϊκή Ενότητα είναι η μόνη εγγυημένη αριστερή αντιπολίτευση σε μνημόνια και νεοφιλελευθερισμό. Ψήφο στην Λαϊκή Ενότητα για να πλατύνει ο διάλογος στην Ριζοσπαστική Αριστερά, την επόμενη μέρα για την δημιουργία του υποκειμένου που θα υπηρετήσει την εργατική τάξη μόνιμα, και αξιόπιστα στη χώρα.

* Η κριτική στην ηγεσία της ΛΑΕ γίνεται είναι καλοδεχούμενημ ακόμα και από εμάς, τα μέλη της. 
Αλλά να μην ξεχνάμε, ότι ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης, ο Χουντής, ο Πετράκος και δεκάδες στελέχη της το 2015 είχαν να επιλέξουν ως άτομα ανάμεσα σε μία "εύκολη" και σε μία "δύσκολη" επιλογή. Η "εύκολη" ήταν να καταπιούν το μνημόνιο Τσίπρα και να γευτούν για 4 ακόμα χρόνια τα προνόμια και το χρήμα της εξουσίας. Η "δύσκολη" επιλογή ήταν τελικά αυτό που έκαναν....

Να μείνουν πιστοί στις αξίες της αριστεράς, και της τότε εντολής που είχαν και να καταψηφίζουν τα μνημόνια Τσίπρα, έχοντας απαρνηθεί την συνέχιση της υπουργικής και της βουλευτικής τους θητείας. Πρωτόγνωρες επιλογές για πολιτικούς της Ελλάδας, από την ίδρυση του ελληνικού Κράτους, και σήμερα ζητάνε την ψήφο μας τέτοιοι χαρακτήρες, απέναντι σε νενέκους, τυχοδιώκτες που θέλουν την ψήφο για να ενισχύσουν το βιογραφικό τους και τον τραπεζικό λογαριασμό τους.

ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ


Σχολιάστε Ελεύθερα!

1 σχόλιο:

  1. Κανεται τραγικο λαθος προβαλοντας τη ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ολοι οσοι περασαν απ απ αυτο το μετεριζι
    ειναι ιδιοι οτι και ο Συριζα Σαρξ εκ της σαρκος του συριζα ειναι ολοι αυτοι τους χωριζουν φραστικες διαφορες και μια διαμαχη ως προς την αναληψη ποστων τοσο στο κομμα οσο και στην κυ
    βερνητικη εξουσια Μην παρασυρεται τον κοσμο σε μια κατασταση που την εζησε και υπεφερε με το
    συριζα 4 χρονια μερες Δεν ειναι σωστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...