Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

Aποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός


Αποφυλακίστηκε, μετά από έξι χρόνια εγκλεισμού, ο Νίκος Ρωμανός με βάση την απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με βάση μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία ουσιαστικά του αναγνωρίζει ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μέσα στο φυλακές, μείωσε τη μία ποινή του από τα 18 σε 14  χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών  μηχανισμών το 2012. Η απόφαση αυτή άνοιξε τον δρόμο στην αποφυλάκισή του.

Ο ίδιος είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2013 μαζί με τρία ακόμα άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης. Οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», αφού αθωώθηκε για τη συμμετοχή του στην οργάνωση.

Σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών, όπως επίσης σε 18 χρόνια κάθειρξη για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του είχε κακοποιηθεί από τους αστυνομικούς, ενώ αντιδράσεις προκάλεσαν οι φωτογραφίες οι δικές του αλλά και τον συγκατηγορουμένων με παραμορφωμένα πρόσωπα.
Σχολιάστε Ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...